Tehokkaammat järjestelmät oikeiden pyörien avulla

BEUMER Group luottaa lajittelu- ja jaottelujärjestelmien kehitystyössä Blickle-pyöriin

Automaattisten lajittelu- ja jaottelujärjestelmien on oltava yhä nopeampia, luotettavampia ja tehokkaampia, oli ympäristö mikä tahansa. Sisälogistiikan järjestelmien kansainvälinen markkinajohtaja BEUMER Group luottaa siksi järjestelmiään kehittäessään vain korkealaatuisiin komponentteihin, kuten asiantuntevan Blicklen pyöriin. Ne huolehtivat myös suurissa nopeuksissa ja kovan kuormituksen alaisena linjojen hiljaisesta kulusta sekä tehokkaasta ja huoltovapaasta käytöstä.

Oli kyseessä sitten matkatavaroiden valmistelu lentokentillä, posti- ja kuljetuspalvelujen lajittelukeskusten tarpeet tai teollisuusyritysten sisäinen logistiikka: yhä useammat käyttäjät luottavat automaattisiin lajittelu- ja jaottelujärjestelmiin. Ne kuljettavat erilaiset tuotteet luotettavasti ja nopeasti juuri oikeaan kohteeseen ja säästävät työntekijät näin raskailta nostoilta, kantamiselta ja siirroilta. Suuret tavaramäärät, monimutkaiset materiaalivirrat tai yllättävät kysyntähuiput eivät tuota ongelmia tietokoneohjatuille järjestelmille. Käyttäjä hyötyy manuaaliseen käsittelyyn verrattuna huomattavasta tuottavuuden ja tehokkuuden kasvusta.

Beumer_Sortier- und VerteilsystemeBEUMER Group on yksi näiden järjestelmien suurimpia tuottajia maailmanlaajuisesti. Tämän järjestelmien kokonaistoimituksiin erikoistuneen yrityksen päätoimipaikka tehtaineen on Saksan Beckumissa, ja yritys tuottaa erilaisille aloille mittatilaustuotteina kuljetin- ja lastausjärjestelmiä, kuljetuslava- ja pakkaustekniikkaa sekä lajittelu- ja jaottelujärjestelmiä. Vuonna 1935 alun perin konetehtaaksi perustetulla yrityksellä on tällä hetkellä 4 000 työntekijää sekä tytäryhtiöitä ja edustajia ympäri maailmaa. Yrityksen vuotuinen liikevaihto on noin 750 miljoonaa euroa.

Lajittele pakkaukset, paketit ja tuotteet tehokkaasti


Kuten monilla muillakin aloilla, myös lajittelu- ja jaottelujärjestelmien alalla vaaditaan yhä enemmän nopeutta, suorituskykyä ja tehokkuutta. Esimerkiksi lähetti-, pikakuljetus- ja pakettipalveluiden lajittelukeskuksissa: ”Verkkokaupan kukoistaessa lähetysten määrät kasvavat nopeasti. Samanaikaisesti asiakkaat edellyttävät yhä nopeampia toimitusaikoja”, kertoo Matthias Lohmann, BEUMER Groupin ostojohtaja. Tilanne lentokentillä on melko samanlainen: ”Nykyaikaiset valtavat lentokentät asettavat toimijoille haasteita erityisesti matkatavaroiden lajittelussa ja valmistelussa ajallaan ja luotettavasti. Haasteeseen voidaan vastata vain erittäin teknisillä järjestelmillä.” BEUMER toimittaa eri aloille mittatilaustöinä valmistettuja ja tehokkaita lajittelu- ja jaottelujärjestelmiä. Niiden avulla pakkaukset, paketit ja tuotteet saapuvat sisälogistiikassa määränpäähänsä resursseja säästäen ja luotettavasti.

Beumer_AnlagenJotta lajittelujärjestelmien tehoa voidaan lisätä, niiden on pystyttävä kulkemaan suuremmilla nopeuksilla kuin aiemmin. Tämä lisää kuormitusta, mikä huomataan esimerkiksi käytettävien ohjausrullien kulumisena. Komponentit huolehtivat myös siitä, että järjestelmät toimivat ilman suurta vastusta sekä hiljaisesti. ”Emme olleet enää tyytyväisiä rulliin, joita ennen käytimme”, muistelee Lohmann.

BEUMER Group alkoi etsiä kumppania, joka pystyisi tarjoamaan tehokkaamman ja kestävämmän vaihtoehdon yrityksen tarpeisiin, ja päätyi monien tarjokkaiden joukosta valitsemaan yhteistyökumppanikseen Blicklen. Blicklen laaja valikoima pyöriä ja ohjausrullia sopii täydellisesti kaikkiin käyttötarkoituksiin. Laajasta perusvalikoimasta Blickle kehittää edelleen asiakkailleen ratkaisuja, joissa halutut ominaisuudet yhtyvät parhaalla tavalla. Tällä tavalla käyttäjät voivat myös hyödyntää juuri heille kehitettyjä materiaaleja.909209_mit_Schatten_WebTiivis yhteistyö johtaa menestykseen

Yritykset tekivät projektissa tiivistä yhteistyötä. Blickle teki myös kattavia testejä. Testien tulokset vakuuttivat BEUMER Groupin edustajat: He noudattivat Blicklen ehdotusta käyttää lajittelu- ja jaottelujärjestelmien rullia, joiden juoksupinta on valmistettu reaktiovaletusta Blickle Besthane -polyuretaanielastomeeristä. Materiaalin ansiosta rullat kestävät hyvin kovaa kuormitusta ja kulutusta. Rullat ovat hiljaisia ja niiden liikkeellelähtö- ja vierintävastus on matala. Siksi niiden käyttö on hiljaista ja energiatehokasta. Alumiinikeskiön rakenteessa on huomioitu lämmönjohtavuus ja laakeripesän paras mahdollinen tarkkuus. Lisäksi valittu polyuretaani ei piittaa kosteudesta.

”Uusien ohjausrullien ansiosta lajittelujärjestelmiemme teho on parantunut huomattavasti”, iloitsee BEUMERin innovaatiojohtaja Dr. Andreas Werner. ”Blickle-pyörien äänitaso on matala ja ne kestävät kovaa kuormitusta. Siksi järjestelmän toiminta on luotettavaa ja vaatii hyvin vähän kunnossapitoa”. Blickle-tuotteiden teknisten avujen lisäksi BEUMER Group arvostaa yrityksen nopeita toimitusaikoja ja kykyä pitää sovituista aikatauluista kiinni. ”Nämä komponentit ovat tärkeä tekijä kuljetus- ja lajittelujärjestelmissämme”, Werner painottaa. ”Blicklen luotettavan kumppanuuden ansiosta voimme kehittää tehokkaita ja nopeita järjestelmiä ja ylläpitää kilpailuetua, josta asiakkaamme puolestaan hyötyvät.”