Käytetyn rasvan hävittäminen sujuu kuin voideltu

Blicklen LPA-PATH-sarjan pyörillä optimoidaan yhdysvaltalaisen ravintolalaitevalmistajan keittiövaunuja

Ravintola-alalla käytetään usein rasvakeittimissä käytetyn rasvan hävittämiseen altaita, joiden avulla rasvan saa nopeasti vaihdettua. Juuri tämä toimenpide tuotti eräälle yhdysvaltalaiselle ravintolalaitevalmistajalle päänvaivaa. Tässä toimintaympäristössä rasva-altaan nopea vaihtaminen on tärkeää, jotta toiminta ei keskeytyisi tarpeettoman pitkäksi ajaksi. Rasvan aiheuttama likaantuminen ja käytetyt voimakkaat puhdistusaineet aiheuttivat kuitenkin rasvasäiliöihin asennetuissa kääntöpyörissä kääntymisen heikkenemistä tai jopa kokonaan lukittumista. Tästä aiheutui asiakkaalle huomattavia kustannuksia. Asianosaiset ottivat lopulta yhteyttä Yhdysvaltain Blickle-tiimiin ja kertoivat näistä ongelmista. Asiakas etsi rasvaa ja puhdistusaineita kestäviä sekä muutenkin luotettavia pyöriä paikalliselta toimittajalta. Lisäksi asiakas toivoi lyhyitä toimitusaikoja rahti- ja korjausmaksujen pienentämiseksi. ”Kävimme paikan päällä katsomassa pyörien käyttöympäristöä ja ehdotimme käytettäväksi pyörää LPA-PATH-50K-FK. ”Asiakkaamme sai kokeilla pyöriä vapaasti ja oli erittäin tyytyväinen tuloksiin”, kertoo Blicklen vientipäällikkö Manuel Kraibühler.

LPA-PATH 50K-FK-pyörän etuja
Blickle on kehittänyt tämän pyöräsarjan levykiinnitteisistä kääntöpyöristä. Pyörän runko on teräslevyä. Blicklen dynaamisesti muokkauslujitettu kääntökehä pienentää välystä ja huolehtii herkkäliikkeisestä käytettävyydestä sekä takaa pyörän pitkäikäisyyden. Pyörä on valmistettu korkealaatuisesta termoplastisesta polyuretaanista, joka takaa hiljaisen käytön ja alhaisen vierintä- ja kääntövastuksen, myös rasvaisissa käyttöolosuhteissa. Tämän ansiosta pyörä ei kuluta lattiaa. Vaunuja voidaan näiden pyörien ansiosta käyttää -25...+70 asteen lämpötilassa.

Ei lisäkustannuksia
LPA-PATH-pyörässä on ainesulkeinen erittäin stabiili liitos juoksupinnan ja keskiön välillä. Näin kuluminen on hyvin alhaista. Blicklen kehitystyön tulos siirtää jopa 75 kg:n kuormia. Pyörien korkealaatuisten materiaalien ansiosta ne kestävät tavanomaiset puhdistusaineet ja ravintoloiden keitinrasvan. Blickle on sovittanut kiinnityslevyn pultinreiät asiakkaan aiemmin käyttämiin mittoihin sopiviksi. Näin muotoilua ei tarvinnut muuttaa eikä muutoksesta koidu työkalukustannuksia. Lisäksi Blicklen insinöörit ovat rakentaneet uuden pyörän alkuperäistä ratkaisua perustana käyttäen. Kääntörungossa on nyt asiakaskohtainen haarukkaleveys, ja lisäksi lankasuoja on kehitetty uudelleen. Vaivannäkö kannatti: NSF on sertifioinut uuden pyöräsarjan. LPA-PATH-sarja täyttää nyt kaikki vaatimukset ja on saanut Yhdysvaltain National Sanitation Foundationin (NSF:n) hyväksynnän.

Kannattava investointi
Ravintolalaitevalmistajalle investointi Blicklen tuotekehitykseen on ollut kannattava. Kääntöpyörien ennenaikainen takkuaminen tai hajoaminen ovat nyt taaksejäänyttä elämää. Rasvanpoistoaltaat on helppo vaihtaa ilman kiskomista ja ilman, että käytettyä rasvaa roiskuu ympäristöön. Pyörät liikkuvat ongelmitta rasvaisessakin ympäristössä ja ovat helposti ohjattavissa. Myöskään säännöllinen aggressiivisten puhdistusaineiden käyttö ei vahingoita pyöriä. LPA-PATH-sarjalla on merkittävä osuus siinä, että hampurilaiset, ranskalaiset ja leikkeet kulkeutuvat nopeasti asiakkaan lautaselle.