Koululaisten vierailu-WG Hechingen

Koululaisille tarkoitettu ranskankielinen tutustumistapahtuma

Ranska on yksi suurimmista Saksan kauppa-
kumppaneista. Hechingenin ammatillisten lukioiden koululaiset pääsivät tutustumaan viime viikolla Blicklellä saksalais-ranskalaisten taloudellisten suhteiden merkitykseen.


Yritykset avaavat tutustumispäivänä ovensa koululaisille saksalais-ranskalaisen nuorisoyhdistyksen aloitteesta. Denise Blickle kuuluu yrityksen johtoon ja on itse ranskalainen. Hänelle oli erityisen tärkeää osallistua tähän projektiin. 17 lukiolaista Hechingenin talous- ja sosiaalialapainotteisista lukioista tutustui yritykseen ranskanopettajansa Dietmar Emperlen kanssa.

Aluevientipäällikkö Frank Lühe esitteli ranskaksi yrityksen liikesuhteet Ranskaan ja vei koululaiset tutustumaan yritykseen. Tuotteiden valmistus tapahtuu ainoastaan Rosenfeldissä. Ranskan sivutoimipisteen ja kanadalaisen tytäryhtiön työntekijät asioivat vientiosaston kanssa ranskaksi. Loppukeskustelussa koululaiset esittivät kysymyksiä ranskaksi ja pystyivät samalla esittelemään hyvää kielitaitoaan.

Koulutusta koskeviin kysymyksiin vastasivat henkilöstövastaava Thomas Katz ja duaalisen korkeakoulun opiskelija Linda Weisser. Linda Weisser oli itse viime vuonna ulkomailla vaihto-oppilaana ja pystyi siten kertomaan oppilaille omasta kokemuksesta, kuinka tärkeää vieraiden kielten opiskelu on työelämää ajatellen.