Lisää hygieniaa ja turvallisuutta tuotantoon

Großküche_Lebensmittelbranche

Elintarviketeollisuuden on noudatettava erityisen ankaria määräyksiä hygienian ja laadunvarmistuksen osalta. Tuotannossa ilmenevät puutteellisuudet voivat loppujen lopuksi olla vahingollisia kuluttajien terveydelle. Siksi prosessit ja tuotantolaitokset on pieniä yksityiskohtia myöten suunniteltu alan erityisvaatimusten mukaisiksi – myös niissä käytetyt pyörät.

Niitä tarvitaan esimerkiksi tuotantolaitoksissa sekä kuljetus- ja säilytysjärjestelmissä. Tällöin erityisiä haasteita ovat usein kosteat käyttöolosuhteet sekä toistuva puhdistaminen, jossa saatetaan käyttää hyvin voimakkaita kemiallisia aineita: molemmat tekijät aiheuttavat pyörien teräsrungon korroosiota ja vahingoittavat polyuretaanijuoksupintoja, jolloin molemmat kuluvat nopeammin käyttökelvottomiksi. Tämä aiheuttaa työntekijöille suuremman loukkaantumisvaaran sekä tuotteiden saastumisriskin.

Kestää kosteutta ja kemiallisia aineita
POBS-nassEsimerkiksi POBS-sarjan pyörät täyttävät kuitenkin korkeat hygieniavaatimukset. Reaktiovaletusta premium-polyuretaanista valmistettu Blickle Besthane Soft -juoksupinta kestää kosteutta ja voimakkaita kemikaaleja. Pyörät tekevät vaikutuksen erittäin vähäisen vierintävastuksensa, suuren dynaamisen kuormitettavuutensa ja jopa 500 kilogrammaan yltävien kantavuuksiensa ansiosta. Paksu ja pehmeäksi valettu pinta takaa mukavan ja hiljaisen kulun eikä jätä jälkiä eikä värjäymiä kulkureiteille. Tämän sarjan kääntö- ja kiintopyörien rungot ovat korkealaatuista ruostumatonta terästä, joten ne ovat korroosionkestäviä ja soveltuvat parhaalla mahdollisella tavalla elintarviketeollisuuden vaatimuksiin.

Pyöräsarjaan

Detektierbares Polyamidrad mit EdelstahlfasernIrronneiden kappaleiden tunnistus metallinpaljastimilla
Elintarviketeollisuudessa kysyttyjä ovat myös yksilölliset erityisratkaisut. Esimerkiksi eräälle käyttäjälle kehitettiin erityiset polyamidipyörät, joihin sekoitettiin ruiskuvaluvaiheessa ruostumattomia teräskuituja. Näin irronneet kappaleet voidaan löytää metallinpaljastimilla Pyöriä käytetään teurastamovaunuissa, jotka tyhjennetään suoraan jalostuslaitteistoon. Näin varmistetaan, että tuotantoon ei joudu materiaalisirpaleita, mikä takaa paremman turvallisuuden.