Blicklen kiskopyörät

Kiskopyörät ovat pyöriä, joita käytetään esim. kiskoilla. Kuten jo nimestä voi päätellä, ne takaavat, että kuljetuslaite pysyy liikkeen aikana kiskoilla.

Blickle Räder+Rollen on yksi johtavista pyörien valmistajista. Blickle toimii yli 120 maassa ja yrityksellä on maailmanlaajuisesti 900 työntekijää, joista yli 700 työskentelee Saksan Rosenfeldissä. Blicklen laajaan vakiotoimitusvalikoimaan kuuluu kiskopyöriä, joiden pyörän Ø on 50 - 400 mm ja kantavuus 50 - 9 000 kg. Asiakkaan toivomuksesta valmistetaan myös asiakaskohtaisia erikoiskiskopyöriä.


 Blicklen kiskopyörät (lyhyt yleiskuva)


Seuraavassa näkyy Blicklen kiskopyöräsarjojen valikoima:

Valurautaiset "SPK"-kiskopyörät

  • SPK-sarjan kiskopyörät on valmistettu tukevasta suomugrafiittivaluraudasta ja ne on maalattu hopeanvärisiksi. Kiskopyörä ja juoksupinta on sorvattu ja ne nousevat 3° akseliin nähden. Vierintävastus on erittäin pieni ja kiskopyörät ovat erittäin kulutusta kestäviä. Pyöriä on saatavana liukulaakerilla tai kahdella sisäänpuristetulla, kestovoidellulla kuulalaakerilla varustettuna. Sen lisäksi kiskopyörän saa myös yhdistelmänä ”BS”-kiintorungon kanssa. Runko valmistetaan vahvistetulla haarukalla, jotta aksiaaliset voimat voidaan ottaa vastaan paremmin.
  • Pyörän Ø: 50 - 250 mm (varustettu rasvanipalla alkaen pyörän halkaisijsta 125)
  • Kantavuus: enintään 110 kg

Valupolyamidiset "SPKGSPO"-kiskopyörät

  • SPKGSPO-sarjan kiskopyörät on valmistettu murtolujasta, sitkeästä ja tiiviistä valupolyamidista. Juoksupyörä nousee 3° akseliin nähden. Kiskopyörät ovat erittäin kulutusta kestäviä. Pyöriä on saatavana liukulaakerilla tai kahdella sisäänpuristetulla, kestovoidellulla kuulalaakerilla varustettuna. Sen lisäksi valupolyamidipyörän saa Blickleltä myös kiskourapyöränä (DSPKGSPO).
  • Pyörän Ø: 50 - 250 mm, kiskourapyörät enintään 200 mm
  • Kantavuus enint. 3 000 kg, kiskourapyörät enintään 500 kg

Teräksiset "SPKV"-kiskopyörät

  • SPKVS-sarjan kiskopyörät on sorvattu nuorrutusteräksestä. Ne toimitetaan kevyesti öljytyllä juoksupinnalla, joka nousee 3° akseliin nähden. Kiskopyörät ovat erittäin kulutusta kestäviä ja niillä on erityisen suuri ja dynaaminen kantavuus. Pyöriä on saatavana kahdella sisäänpuristetulla, kestovoidellulla kuulalaakerilla varustettuna. Kiskopyörän saa erillisestä pyynnöstä yhdistelmänä ”BS”-kiintorungon kanssa. Blicklen toimitusvalikoimaan kuuluu myös teräksisiä kiskourapyöriä (DSPK), pyörän enimmäishalkaisijan ollessa 200 mm.
  • Pyörän Ø: 50 - 400 mm, kiskourapyörät enintään 200 mm
  • Kantavuus enint. 9 000 kg, kiskourapyörät enintään 1 000 kg