Blickle goes Hollywood

Raskaan sarjan elastinen ‘Blickle EasyRoll’ –umpikumipyörä teräskeskiöllä, SE 400/35K-Z ja SE 250/25K:

Asiakas

... on irlantilainen yritys, joka tarjoaa maailmanlaajuisesti luovia ja teknisiä ratkaisuja elokuva- ja televisioproduktioihin. Toisin kuin monet muut sillä alalla, tämä yritys pääasiassa kehittää todellisia laitteita, joita tuotantoyhtiöt käyttävät erikoisefektien kuvaamiseen.
Trennlinie

Käyttökohde

Eräs amerikkalainen elokuvatuotantoyhtiö tarvitsi toiseen maailmansotaan liittyvään elokuvaan kolme erilaista panssarivaunua. Kun alkuperäistä vaunukalustoa joko ei ollut saatavilla, tai se oli vain museoiden ja joidenkin keräilijöiden hallussa, täytyi kehittää panssarivaunun prototyyppejä, jotka näyttäisivät mahdollisimman alkuperäisiltä. Koska kuvaukset ulottuivat useille päiville ja useille paikkakunnille, tuli vaunumallien olla tukevaa tekoa, mutta kuitenkin yksinkertaisia kuljettaa ja nopeasti käyttöön otettavia. Pyörien valinnassa ei merkitystä ollut ainoastaan painolla ja nopealla kokoamismahdollisuudella, vaan myös juoksupinnalla ja pyörän keskiöllä. Koska pyöriä käytettäisiin telaketjujen kanssa, pitäisi juoksupinnan olla vaimentava ja hiljainen ja tarjota mahdollisimman hyvä ajomukavuus. Pyörän keskiön tulisi olla likaa ja iskuja kestävää, jotta panssarivaunua voitaisiin käyttää hankalissakin paikoissa erilaisissa maasto-olosuhteissa.
Trennlinie


Ratkaisu vakiovalikoimastamme

Asiakasyritys valmisti kopion Panzer IV:sta, joka oli toisen maailmansodan ajalta volyymit huomioiden Saksan merkittävin panssarivaunu. Mahdollisimman autenttisen ja toimintakykyisen mallin aikaansaamiseksi muotoilu vietiin aivan detaljitasolle asti. Koko vaunun prototyyppi koostuu useista vaihdettavista komponenteista. Komponentit voidaan helposti kuljettaa, ja niistä voidaan rakentaa vaunu neljässä tunnissa käyttökuntoon. Telapyöriksi ehdotettiin raskaan sarjan elastisia „Blickle EasyRoll“ -umpikumipyöriä. Näillä äänitaso olisi hiljainen ja ajomukavuus suuri. Teräksestä hitsattu pyörän keskiö kestäisi lisäksi likaa ja iskuja..

Trennlinie


Lopputulos

Asiakkaan testit prototyyppivaunulla menivät erittäin hyvin. Valitut Blicklen pyörät eivät ainoastaan täyttäneet teknisiä vaatimuksia, vaan sopivat täydellisesti myös muotoilultaan panssarivaunuun.


 

SE 400/35K-Z ja SE 250/25K, edut ja tekniset tiedot:
• Korkealaatuinen elastinen vierintälaatuinen „Blickle EasyRoll“ –umpikumipyörä erittäin mukavaan ajoon
• Hiljainen äänitaso
• Hitsattu teräslevykeskiö kestää hyvin likaa ja iskuja