Merkittävästi parempi ergonomia

Blicklen ErgoMove® 1000 keventää klinikan materiaalivirtaa

Asiakas

Bambergilaisella klinikkaryhmällä Baijerissa on 900 vuodepaikkaa, ja sen tarvitsi toimittaa suuria määriä varastotavaraa, elintarvikkeita ja lääkkeitä määränpäähänsä ajettavia trukkeja käyttämällä. Henkilöstöpula ja tehtävien aiheuttama ruumiillinen kuormitus vaativat huoltohenkilöstöltä paljon ja aiheuttivat myös terveyshaittoja: Lihas- ja tukielinsairaudet olivat poissaolojen yleisin syy. Klinikan johto halusi parannusta tilanteeseen ja etsi ergonomista kuljetusratkaisua. Toimeksianto annettiin paikalliselle Digital.Fabrik GmbH:lle, joka kehittää digitaalisia älytuotteita. ­Digital.Fabrik GmbH on erikoistunut laite- ja ohjelmistokehitykseen. Poikkitieteellisen lähestymistavan myötä asiakkaat pääsivät hyödyntämään kokonaisvaltaisia ja loppuun saakka mietittyjä ratkaisuja. Jo olemassa olevien tuotteiden digitaalisten liiketoimintamallien muokkaaminen avasi uusia markkinoita ja kehitysmahdollisuuksia. Digital.Fabrik GmbH on tämän ansiosta täydellinen yhteistyökumppani, kun haasteesta on tarkoitus synnyttää uusi innovaatio. Ajoneuvon käytön opettelemisen piti olla helppoa ja käytön intuitiivista. Tämän lisäksi ohjauksen oli oltava yksinkertainen ja laitteen helposti huollettava. Digital.Fabrik kehitti lopulta työnnettävän easyMoveR-kuljetuslaitteen, joka menee rullakon alle ja siirtää sen.


Haaste

Seuraavaksi tarvittiin sopiva voimansiirtojärjestelmä. Aiemmin käytetyn ratkaisun valmistaminen oli lopetettu, joten asianosaiset etsivät internetistä sopivaa uutta toimittajaa. Blickleen otettiin yhteyttä, koska sen kotisivuilla esitelty ratkaisu teki erityisen vaikutuksen. ”Olemme ottaneet ajoneuvon erityistarkasteluun ja suositelleet sähköisen ErgoMove® 1000 -voimansiirtojärjestelmämme käyttämistä”, kertoo Daniel Hirschler, Blicklen ErgoMove-liiketoimintayksikön myyntipäällikkö.


Ratkaisu

EM1000-POBS 160K-ET-EG

ErgoMove® 1000 kuljettaa jopa 1 000 kilon painoisia kuormia. Sähköisen voimansiirron lisäksi se tehostaa ohjausta ja jarrutusta. Tässä Blicklen kehittämässä ratkaisussa on sähkötoimiset kiintopyörät, joihin on kiinteästi integroitu turvajarru. Juoksupinnaksi valittiin Blicklen korkealaatuinen Besthane® Soft -polyuretaanielastomeeri, jonka kovuus on 75 Shore A. Erityisen paksu ja elastinen juoksupinta tarjoaa erinomaisen ajomukavuuden, on lattiaystävällinen ja varmistaa äänettömän kulun. ErgoMove® 1000 -järjestelmän ohjainyksikkö on selkeärakenteinen, intuitiivinen käyttää, ja siinä on integroituna ohjausjärjestelmä sekä vaihtoakut.

Blicklen sähköisellä voimansiirtojärjestelmällä varustettu EasyMoveR on helpottanut klinikan huoltotöitä merkittävästi. ”Työntekijöidemme ei enää tarvitse taistella painavien rullakoiden kanssa, koska järjestelmä kuljettaa koko kuorman tehokkaasti. Tämä säästää tiimimme terveyttä”, kuvailee Marco Deinhart, klinikkaryhmän kotipalvelun esimies. ”Intuitiivisen käytön ja yksinkertaisen ohjauksen suhteen toiveemme toteutuivat täysin. Järjestelmän käytön opetteleminen on helppoa, eikä se vaadi monimutkaista huoltoa. Työntekijämme ovat ottaneet EasyMoveR-järjestelmän erittäin hyvin vastaan”, hän lisää."


Lopputulos

Uusi kuljetusväline on sujuvoittanut klinikan työnkulkuja. Kun konttirullakon kuljettamiseen tarvittiin aiemmin kaksi työntekijää, nyt ErgoMove® 1000 -järjestelmän ansiosta yksi riittää. Tehokas sähköinen voimansiirtojärjestelmä säästää siis kustannuksia, koska rullakkoon voidaan kuormata aiempaa huomattavasti painavampia kuormia. Näin kuljetusajojakin kertyy vähemmän. Service Gesellschaft Sozialstiftung Bamberg mbH:n johtoon kuuluva Hermann Schleier arvioi käsittelyssä koettuja etuja. ”Pystymme nyt kuljettamaan raskaampia kuormia ergonomisesti, sillä kuljetusjärjestelmä toimii ahtaissakin tiloissa erittäin ketterästi”, hän sanoo. Projektikumppanin palvelu saa kiitosta. ”Olemme saaneet useita testiversioita ja tiesimme tarkalleen, mitä meille toimitetaan”, hän kertoo ja toteaa lopuksi: ”Tätä kuljetusratkaisua voi selkeästi suositella myös muille klinikoille.”


Tekniset tiedot ja edut – Set EM1000-POBS 160K-ET-EG:

  • Rullakoiden ergonominen käsittely.
  • Sisälogistiikan prosessien kustannusten pieneneminen.
  • Työntekijän keventynyt kuormitus.
  • Mahdollisuus käyttää easyMoveR-järjestelmää ilman trukkikorttia.