Turvallisemmat vuoteet lapsille

WAVE-muovipyörien lukitus on luotettava ja kantavuus suuri

Asiakas

Alankomaiden Franekerissa toimiva Oostwoud aloitti vaunujen ja rattaiden valmistamisen vuonna 1871. Vuosien aikana heidän tuoteportfolionsa kasvoi jatkuvasti. Nykyisin yritys valmistaa lääketieteessä käytettäviä liikuteltavia kalusteita sekä hylly- ja postilaatikkojärjestelmiä. He valmistavat vauvoille, lapsille ja nuorille tarkoitettuja vuoteita ja punnituslaitteita eurooppalaisille sairaaloille ja klinikoille. Tuotteet täyttävät terveydenhuoltoalan korkeat hygienia- ja laatuvaatimukset.


Haaste

Oostwoud etsi uusia pyöriä vauvoille tarkoitettuun vuoteeseen. Vuode on 80 senttimetriä korkea ja 77 tai 91 senttimetriä pitkä, ja siinä on yksiosainen makuualusta ja kaasujousella ylös nostettavissa oleva pohja. Muutettavien asentojen takia pyöriin voi kohdistua erilaisia kuormituksia. Tämä tuotti ongelmia tuotteessa tähän asti käytetylle pyöräratkaisulle. “Lukitus ei ollut luotettava. Kun kuormitus siirtyi sivulle, vuode lähti liikkeelle lukituista pyöristä huolimatta. Tämä olisi aiheuttanut vaarallisia tilanteita potilaita kuljetettaessa, mitä emme tietenkään voineet hyväksyä”, kertoo Jaap Koster, Oostwoudin toimitusjohtaja. Hollantilaisten etsiessä sopivaa kumppania tähän projektiin sattuma astui kuvaan. Eräillä messuilla Düsseldorfissa Blicklen ja Oostwoudin osastot olivat vierekkäin. Pyörien asiantuntijayritys esitteli messuilla mm. WAVE-muovipyöriään. Yhteystietoja vaihdettiin ja vaatimukset selvennettiin: pyörissä olisi oltava luotettava lukitus, ja niiden olisi sen lisäksi oltava pitkäikäiset, pesunkestävät ja kestettävä erilaisia kuormituksia. Blicklen asiantuntijoiden pitämät tuote-esittelyt vakuuttivat hollantilaiset, ja tilaus tehtiin pian messujen jälkeen.


Ratkaisu

LWKE-TPA 126KF-FI-ELS-GS12

WAVE-muovipyörien erikoisominaisuuksiin kuuluu suuren kantavuuden yhdistyminen matalaan rakennekorkeuteen. Ne ovat hiljaiset, kevyesti liikkuvat ja jälkiä jättämättömät. Ne voidaan kiinnittää joustavasti erilaisiin rakenteisiin levyllä, terästapilla tai kierretapilla. WAVE-pyörien ruostumaton malli on korroosionkestävä, ja se voidaan pestä koneessa +60 °C:ssa. Pyörien kääntökehässä on molemmilta puolilta tiivistetty urakuulalaakeri. WAVE-pyörissä on erittäin vakaa lukitus, joka lukitsee samanaikaisesti sekä pyörän että kääntökehän ja takaa näin paikallaan pysymisen luotettavasti. Juoksupinta on termoplastista 85 Shore A:n kumia. Pyörien kemiallinen kestävyys aggressiivisia aineita vastaan on erinomainen, ja niitä voi käyttää –20 –+60 °C:n lämpötiloissa. Tämän lisäksi ne ovat puolijohtavat.


Lopputulos

Blicklen tuotteisiin päätyminen on tuottanut Oostwoudille useita etuja. “Vuoteemme ovat nyt huomattavasti turvallisempia. Lukitusjarru toimii luotettavasti myös silloin, kun hoitohenkilöstö tai iäkkäät potilaat ottavat sängystä tukea. Sängyn siirtymisestä pois alta ei ole enää vaaraa”, kertoo Jaap Koster. Pyörien laadukkuus on vakuuttanut käyttäjät myös käytön äänitason ja kantavuuden suhteen. Lisäksi Oostwoud on todennut Saksan Rosenfeldissä toimivan pyöräasiantuntijan olevan yksi luotettavimpia tavarantoimittajiaan. “Saamme aina tarvitsemamme”, sanoo toimitusjohtaja. WAVE-pyörien ansiosta vuoteet ovat nyt ergonomisia käsitellä ja erityisen muotoilun ansiosta myös kauniita katsella.


Edut ja tekniset tiedot LWKE-TPA 126KF-FI-ELS-GS12:

  • Vankka paikallaan pysyminen luotettavan lukituksen ansiosta.
  • Kääntökehässä molemmin puolin tiivistetty urakuulalaakeri.
  • Puolijohtava ja jälkiä jättämätön.