Kestävä ja huoltovapaa

Blickle kehittää erikoispyöriä nosturijärjestelmien kaapelivaunuihin

Asiakas

Conductix-Wampflerin valikoimaan kuuluvat kaapelivaunujen lisäksi johdinkiskot, jousi- ja moottoritoimiset kaapelikelat, liukurengaspaketit, kosketuksettomat energiansyöttöratkaisut sekä siirrettävät ohjauslaitteet ja radiokauko-ohjaukset. Yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Weil am Rheinissa, tarjoaa asiakkailleen mittatilausratkaisuja monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Conductix-Wampfler on kaapelivaunutekniikan johtava toimija maailmanlaajuisesti. Tätä tekniikkaa käytetään erilaisissa nostureissa ja nostimissa etenkin terästehtaissa, satamissa sekä galvanointi- ja kompostointilaitoksissa.

Haaste

Kaapelivaunujen tukipyörät ja ohjausrullat joutuvat kovalle rasitukselle. Ne toimivat usein ympäri vuorokauden ulkotiloissa ja altistuvat pakkaselle, suolapitoiselle ilmalle, kosteudelle ja kuumuudelle. Yritys ei ollut tyytyväinen aiemmin käyttämiinsä pyöriin, koska ne eivät kestäneet toivotulla tavalla. Tämä kävi ilmi esimerkiksi siinä, että pyöriä jouduttiin vaihtamaan satamanostureihin todella usein. Pyörien pettäminen konttialusten lastia purettaessa aiheuttaisi kalliita seisonta-aikoja. Tästä syystä huoltotöiden ja varaosien varastoinnin aiheuttamat kustannukset kasvoivat. Lisäksi pyörien keskiöissä ilmeni korroosio-ongelmia aiheuttaen juoksupintojen irtoamista ja pyörien juoksupinnat eivät olleet riittävissä määrin hydrolyysinkestäviä.

Ratkaisu

RK-FPOB 160 x 40Blicklen uuden pyöräversion myötä nämä ongelmat jäivät historiaan. Blickle valmisti pyörien keskiöt korkealaatuisesta polyamidi 6 –materiaalista, jonka päälle valetaan Blicklen huippulaatuinen Besthane® -polyuretaanijuoksupinta. Keskiö on suljettu toiselta puolelta tiiviisti, jotta sen sisään ei pääse vettä. Juoksupinta on hydrolyysinkestävä, ja se on osoittautunut kestäväksi myös suolapitoisessa ilmastossa. Kyseiset pyörät kestävät äärimmäisiä ilmasto-olosuhteita aina -20°C pakkasesta +70°C kuumuuteen.

Lopputulos

Pyöristä saatujen hyvien kokemusten vuoksi Conductix-Wampfler käyttää vain Blicklen pyöriä kaapelivaunuissa, joissa pyöriin kohdistuu suuria dynaamisia kuormituksia. Tukipyörien ja ohjausrullien halkaisijat vaihtelevat 80–160 mm välillä. Keskiön ja polyuretaanijuoksupinnan välinen liitos kestää äärimmäistä kuormitusta, mikä on pidentänyt huoltoväliä merkittävästi. Conductix-Wampfler on onnistunut pienentämään huollosta ja varaosien varastoinnista aiheutuvia kustannuksia huomattavasti.

Blicklen pyörät ovat vakuuttaneet erityisesti nosturien kaapelivanuissa. “Meriolosuhteissa käytettävien nostureiden kaapelivaunujen on kestettävä erityisen haastavia olosuhteita. Blickle pystyi tarjoamaan meille sopivat pyörät juuri tähän tarkoitukseen”, kertoo Patrick Schöpflin, Festoon Systemsin tuotepäällikkö Conductix-Wampflerilla. Hän on erittäin tyytyväinen pyörien tekniseen toteutukseen: “Blicklen hydrolyysinkestävä Besthane-juoksupinta yhdessä muovikeskiön kanssa vastaa kaikkiin ulkokäytön vaatimuksiimme.”

RK-FPOB 160x040/100x35-48/25-B:n tekniset tiedot ja edut

  • Lasikuituvahvistettu polyamidikeskiö
  • Huippulaatuinen Blickle Besthane -polyuretaanielastomeeri
  • Hydrolyysinkestävä
  • Pyörät kestävät erilaisia lämpötiloja ja toimivat luotettavasti myös äärimmäisissä ilmasto-olosuhteissa.