Kestävä ja huoltovapaa

Blickle kehittää erikoispyöriä energian- ja tiedonsiirtojärjestelmiin

Asiakas

Conductix-Wampflerin valikoimaan kuuluvat kaapelivaunujen lisäksi johdinkiskot, jousi- ja moottoritoimiset kaapelikelat, liukurengaspaketit ja kosketuksettomat energiansyöttöratkaisut sekä siirrettävät ohjauslaitteet ja radiokauko-ohjaukset. Yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Weil am Rheinissa, tarjoaa asiakkailleen kattavaa neuvontaa ja toimittaa mittatilausratkaisuja monenlaisiin käyttötarkoituksiin.

Conductix-Wampfler on kaapelivaunutekniikan johtava toimija maailmanlaajuisesti. Tätä tekniikkaa käytetään erityisesti terästehtaiden, satamien, galvanointilaitosten ja kompostointilaitosten erilaisissa nostureissa ja nostimissa.

Haaste

Kaapelivaunujärjestelmissä kaapelivaunujen kantopyörät ja ohjausrullat joutuvat kovalle kuormitukselle. Ne toimivat usein ympäri vuorokauden ulkotiloissa ja altistuvat pakkaselle, suolapitoiselle ilmalle, kosteudelle ja kuumuudelle. Yritys ei ollut tyytyväinen tähän saakka käyttämiinsä pyöriin, koska ne eivät vastanneet vaatimuksia. Tämä kävi ilmi esimerkiksi siinä, että Conductix-Wampfler joutui vaihtamaan avomerinosturien pyöriä lyhyin väliajoin, jotta ne eivät pettäisi konttialusten lastia purettaessa ja aiheuttaisi siten kalliita seisonta-aikoja. Huoltotöiden ja varaosien varastoinnin aiheuttamat kustannukset kasvoivat. Lisäksi keskiöissä ilmeni korroosio-ongelmia, jotka taas aiheuttivat juoksupintojen irtoamista. Pyörät eivät olleet riittävän hydrolyysinkestäviä.

Ratkaisu

Blicklen uuden pyöräsukupolven myötä nämä ongelmat jäivät historiaan. Rosenfeldissä Saksan Schwabenissa toimiva pyöräasiantuntija toimitti komponentit korkealaatuisesta polyamidi 6 -materiaalista. Tämän päälle valetaan Blicklen Premium-polyuretaanijuoksupinta Besthane. Keskiö on suljettu toiselta puolelta hermeettisesti, jotta sen sisään ei pääse vettä. Myös juoksupinta on hydrolyysinkestävä, ja se on osoittautunut toimivaksi myös suolapitoisessa ilmastossa. Erilaisia lämpötiloja kestävät pyörät toimivat hyvin myös äärimmäisissä ilmasto-olosuhteissa, kuten 20 asteen pakkasessa tai 70 asteen kuumuudessa.

Lopputulos

Saamiensa hyvien kokemusten vuoksi Conductix-Wampfler käyttää korkean dynamiikan kaapelivaunutekniikassaan yksinomaan Blicklen ratkaisua. Kantopyörien ja ohjausrullien halkaisija on 80–160 mm. Keskiön ja polyuretaanijuoksupinnan välinen liitos kestää äärimmäistä kuormitusta, mikä on pidentänyt käyttöaikoja merkittävästi. Conductix-Wampfler on onnistunut pienentämään huollosta ja varaosien varastoinnista aiheutuvia kustannuksia huomattavasti.

Blicklen pyörät ovat vakuuttaneet erityisesti nosturien energiansyötössä. “Avomerinostureissa käytettävien kaapelivaunujen kantopyörien on kestettävä erityisen haastavia olosuhteita – ja Blickle pystyi tarjoamaan meille sopivat pyörät juuri tähän tarkoitukseen”, kertoo Patrick Schöpflin, Festoon Systemsin tuotepäällikkö Conductix-Wampflerilla. Hän on tekniseen toteutukseen erittäin tyytyväinen: “Blicklen hydrolyysinkestävä Besthane-juoksupinta yhdessä muovikeskiön kanssa vastaa kaikkiin ulkokäytön vaatimuksiimme.”

RK-FPOB 160x040/100x35-48/25-B:n tekniset tiedot ja edut

  • lasikuituvahvistettu polyamidikeskiö
  • korkealuokkainen polyuretaanielastomeeri Blickle Besthane
  • hydrolyysinkesto
  • pyörät kestävät erilaisia lämpötiloja ja toimivat myös äärimmäisissä ilmasto-olosuhteissa luotettavasti.