Hitsatusta teräksestä valmistetut raskaan sarjan kääntöpyörät lakaisukoneisiin ulkokäyttöön

Kestävät pyörät maatalouskonevalmistajan tarpeisiin

Asiakas

Perunannostokoneista hiekoitus- ja ruiskutuskoneisiin ja auroihin: Alankomaalainen Zonderland Constructie B.V., jonka pääkonttori sijaitsee Jouressa, on erikoistunut korkealaatuisten maatalouskoneiden valmistamiseen. Zonderland myy oman myyntiyrityksensä kautta sekä omia että kolmansien osapuolten koneita kaikkialle maailmaan.

Haaste

Zonderland tarvitsi lakaisukoneiden valmistamiseen sopivat pyörät. Myös tähän tarkoitukseen tarvittiin erityisen kestävä ratkaisu, koska kone kiinnitetään traktorin perään ja se joutuu jatkuvasti alttiiksi pölylle ja hiekalle. Pyörien ja rungon piti pystyä toimimaan luotettavasti aina 16 kilometrin tuntinopeudessa ja niiden oli kestettävä sivusuuntaisia iskuja.

Ratkaisu

Blicklen LS-PS-pyörät ilmakumirenkaillaBlickle tuotekehittäjät tutkivat käyttöolosuhteita ja valitsivat raskaan sarjan LS - runkosarjan, jossa on erityisen kestävä hitsattu teräsrakenne. Sinkitys ja keltapassivointi takaavat erittäin hyvän korroosiosuojauksen, jonka ansiosta pyörät soveltuvat täydellisesti ulkokäyttöön. Kääntökehän aksiaalisen kuulalaakerin ja kartiorullalaakerin ansiosta runko pystyy vastaanottamaan iskuja ja tärinää sekä varmistamaan pyörien luotettavan toiminnan myös esteitä ylitettäessä ja epätasaisessa maastossa.

Pyörien osalta Blickle jakoi asiakastarpeen kahteen koeteltuun pyöräsarjaan: Raskaan sarjan VLEjoustokumipyörät. Nämä ovat puhkeamattomat, huoltovapaat raskaan kuorman pyörät, jotka soveltuvat jopa 25 kilometrin tuntinopeuteen. Lisäksi ne kulkevat hiljaisesti ja vaivatta, ja niissä on kulutusta kestävä juoksupinta. PS-sarjan pyörissä, jotka myös soveltuvat tähän tarkoitukseen, on ilmakumirenkaat, jotka ottavat hyvin vastaan iskuja ja epätasaisuuksia. Lisäksi ne soveltuvat hyvin kovaan kuormitukseen ja ovat erittäin pitkäikäiset.


Lopputulos

Tässä tapauksessa Blicken kahdesta vakiopyörästä saatiin kokonaisratkaisu, joka täyttää Zonderlandin vaatimukset täysimittaisesti ja jota on saatavilla nopeasti varastosta. Pyörät kestävät vaativan työpäivän luotettavasti ja mahdollistavat lakaisukoneen miellyttävän toiminnan ilman rikkoutumisia. Blickle on vakuuttanut alankomaalaisen maatalouskoneasiantuntijan sekä tuotteidensa korkealla laadulla että yksilöllisellä neuvonnalla.

LS-PS 315K:n ja  LS-VLE 310K:n tekniset tiedot ja edut

  • Puhkeamattomat VLE-pyörät ja PS-ilmakumirenkaat ottavat tärinän ja maanpinnan epätasaisuudet hyvin vastaan.
  • Nopeuksille aina 16 km/h asti.
  • Tukeva keltapassivoitu LS-runko tarjoaa erittäin hyvän korroosiosuojauksen.