Blicklen ErgoMove®-voimansiirtojärjestelmä optimoi työnkulkuja

Suoraan varastoajoneuvosta tuotantolinjalle

Asiakas

BSH Hausgeräte GmbH perustettiin vuonna 1967 Boschin ja Siemensin yhteisyritykseksi. Vuodesta 2015 lähtien BSH on ollut Bosch-ryhmän sataprosenttinen tytäryhtiö. Nauenissa Brandenburgin osavaltiossa sijaitseva tehdas on erikoistunut pesukoneiden valmistamiseen ja kokoamiseen, ja se toimittaa vuosittain noin 600 000 laitetta.


Haaste

Jokaisen pesurummun keskeinen osa on allas, jonka BSH hankkii esivalmistettuna alihankkijalta. Ennen osien kuljettamiseen tuotantolinjalle käytettiin kuorma-autoa ja haarukkatrukkia. Tässä ongelmaksi muodostuivat tuotantohallin kapeat käytävät. Manuaalinen käsittely ei suuren painon vuoksi tullut kysymykseen. BSH päätti kehittää logistiikkajunajärjestelmän oman valmistuksensa ja lähellä sijaitsevan alihankkijan tehtaan välille. Logistiikkajunat koostuvat yksittäisistä vaunuista, jotka ottavat kerrallaan kyytiin yhden kuormalavallisen altaita. Vaunuissa on pyörät, jotta ne voivat kulkea viimeiset metrit tuotantolinjalle itsenäisesti. Vaunu painaa noin 450 kg.


Ratkaisu

Vaunun suuren painon vuoksi päätettiin käyttää neljän kääntöpyörän ja kahden kiintopyörän yhdistelmää ErgoMove® 1000 -sarjasta. Kiintopyörissä on integroitu sähköinen voimansiirtojärjestelmä, joka minimoi työntekijän kehon kuormituksen. Antureilla varustettu kahva tunnistaa käyttäjän kulkusuunnan ja ohjaa sähköisiä vetopyöriä sen mukaisesti. Järjestelmään kuuluvan vastavirtajarrun ansiosta myös vaunun jarruttamiseen tarvittava voima pienenee. ErgoMove® 1000 on tarkoitettu enintään 1 000 kilon kuormien kuljettamiseen enintään neljän kilometrin tuntinopeudella. Tähän käyttötarkoitukseen asiakkaat varustivat kiintopyörät jousituksella. Näin varmistetaan maakosketus myös epätasaisella alustalla. ErgoMove® 1000 -sarjan juoksupintana on vakiona Besthane® Soft, jolla saavutetaan erinomaisen alhainen vierintävastus.

Kahta sähkökäyttöistä kiintopyörää täydennetään neljällä tyypin LH-ALTH 160K-AS kääntöpyörällä, joissa on Extrathane®-juoksupinta. Sähkönjohtavuus suojaa käyttäjää ja kuljetettavaa tavaraa staattiselta varaukselta.


Lopputulos

Lopputuloksena on selvästi ergonomisempi ja tehokkaampi työnkulku: Kodinkonevalmistaja pystyy lastaamaan vaunun suuremmalla määrällä altaita, mikä lisää tehokkuutta, koska työntekijät pystyvät liikuttamaan niitä yksinään. Järjestelmä ei vaadi erillisiä turvajärjestelmiä, koska ne ovat paketissa valmiina. Kiinteät sähkömekaaniset turvajarrut estävät vaunun tahattoman vierimisen ja mahdollistavat välittömän pysäyttämisen vaaratilanteessa. Kääntöpyörien antistaattinen juoksupinta estää tahattomat sähköpurkaukset.


Edut

  • Parempi ergonomia: kehon kuormitus pienenee
  • Parempi tehokkuus: vaunuun voidaan lastata aiempaa enemmän kuormaa
  • Parempi turvallisuus: kiinteä turvajarru ja antistaattinen juoksupinta
  • Parempi käyttömukavuus: intuitiivisen ohjauksen ansiosta