Vaunulukot ja nostojalat

Varma lukitus tai nosto

Vaunulukkojen ja nostojalkojen avulla kuljetuslaitteet voidaan lukita tai nostaa paikoilleen. Kummatkin kiinnitetään suoraan kuljetuslaitteeseen.

Lukitusvivun yksinkertaisella käytöllä vaunulukon tyyny painuu lattiaan kantaen kuljetusvälineen kuormaa, mutta sitä kuitenkaan nostamatta. Vaunulukko painuu käytettäessä noin 10 mm sisään. Käytettäessä vaunulukon kanssa yhteensopivia kääntö- ja kiintopyöriä on vaunulukon kuormaa kantava voima noin 60 kg. Seuraavan taulukon vaunulukkoja, joiden levykoko on 100 x 85 mm, voidaan yhdistää pyöräsarjoihin LE, L ja LK. Vaunulukkoja, joiden levykoko on 140 x 110 mm, voidaan yhdistää pyöräsarjoihin LH, LO ja LS. Muiden mallien saatavuus on kysyttävä. Sähkösinkitty ja sinipassivoitu, Cr6-vapaa.

Nostojalka puolestaan nostaa kuljetuslaitteen nostojalan varaan lukitusvipua painettaessa. Nostojalkoja voidaan yhdistellä useiden pyöräsarjojen kanssa. Nostojalka toimii parhaiten tilanteissa, joissa käytössä olevan nostojalan rakennekorkeus (H1) on 5 mm suurempi kuin käytössä olevien kääntö- ja kiintopyörien rakennekorkeus. Nostovoima on käyttäjän painosta riippuen 150–250 kg. Lukitussa asennossa olevaan nostojalkaan ei saa kohdistua pystysuunnassa yli 500 kg:n painoa. Sähkösinkitty ja sinipassivoitu, Cr6-vapaa.

Lisätietoja saat klikkaamalla tästä.