Mollat

Blicklen polyamidipyörät kestävät kemiallisia pesuaineita

Mollia, eli pyörillä varustettuja kuljetusvaunuja, käytetään usein elintarvikealalla. Näiden ruostumattomasta teräksestä valmistettujen vaunujen tilavuus on 100–300 litraa, ja niissä on neljä pyörää, jotka mahdollistavat vaunujen kippaamisen osana suurempaa laitteistoa. Mollien kehittämisessä ja valmistuksessa kiinnitetään huomiota erityisesti kestäviin, läpäisemättömiin ja tasaisiin sisä- ja ulkoseiniin, jotka voi puhdistaa nopeasti ja helposti.

Mollat puhdistetaan usein täysautomaattisessa pesulaitteistossa. Tällöin on tärkeää, että vaunujen pyörät on helppo puhdistaa, ja että ne kestävät käytettäviä pesuaineita. Tämän lisäksi oikeiden pyörien valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota myös pitkäikäisyyteen ja mahdollisimman kevyeen kulkuun.

PO-sarjan polyamidipyörät, joissa on liukulaakeri tai ruostumaton neula- tai kuulalaakeri, ovat optimaalisia molliin. Vakiotuotevalikoimassa näitä pyöriä on saatavana valkoisena ja sinisenä. Ne ovat laadukasta ja murtolujaa polyamidia, joka takaa erittäin alhaisen vierintä- ja kääntövastuksen sekä hiljaisen kulun ja hyvän kulutuskeston. Hygienian kannalta pyörien selkeä ja yksinkertainen pintarakenne helpottaa myös puhdistamista. Lisäksi pyörät kestävät erinomaisesti monia aggressiivisia aineita. Joihinkin malleihin on saatavana ruostumaton teräskuituvahvistus, jonka ansiosta pyöristä mahdollisesti irtoavat palaset voidaan havaita myös metalli-ilmaisimien avulla.