Materiaalijunat

Yrityksen sisäinen kuljetusratkaisu Blicklen polyuretaanipyörillä

Useat suuret yritykset käyttävät niitä tavaroiden kuljettamiseen niin sisä- kuin ulkotiloissakin – kyse on materiaalijunista. Vetotrukki on materiaalinkäsittelyajoneuvo, johon voidaan kiinnittää perävaunuja, jolloin vetävä trukki vaunuineen muodostaa junamaisen kokonaisuuden. Niiden keskeisin käyttötarkoitus on materiaalin kuljettaminen vakioidun sisälogistiikkaprosessin mukaisesti. Tavoitteena on parantaa tuottavuutta ja vähentää yrityksen sisäistä liikennettä.

Jotta voidaan varmistaa, että vetotrukkiin liitetyt vaunut eivät pääse kaatumaan, niiden pyörien on oltava jatkuvassa kosketuksessa kulkupintaan. Lisäksi vaunut eivät saa irrota, mikä tarkoittaa, että pyörien ja koko vaunujärjestelmän on ohjauduttava mahdollisimman tarkasti samaa kulku-uraa pitkin. Materiaalijunia ajetaan usein raskailla kuormilla ja suurilla nopeuksilla.

Blickle vastaa näihin vaatimuksiin korkealaatuisilla polyuretaanielastomeereillään. ALBS-pyöräsarjan juoksupinta Blickle Besthane Soft soveltuu korkean dynaamisen kuormitettavuutensa ja pienen vierintävastuksensa ansiosta ihanteellisesti materiaalijunakäyttöön. Suosittelemme yhdistämään pyörään jousitetun rungon, joka takaa jatkuvan alustakontaktin. Junakäytössä on huomioitava, että vaunujen neljästä pyörästä kahden on oltava kääntymättömiä. Tämä voidaan toteuttaa joko kahdella kiintopyörällä tai kahdella kääntöpyörällä, jotka on suuntalukittu.