Home of Mobility 70-vuotias

Blickle Räder+Rollen juhlii 70-vuotista taivaltaan. 

Blickle Räder+Rollen juhlii tänä vuonna 70-vuotisjuhlaansa mottonaan "70 Years Home of Mobility". Mutta mitä 70 vuotta liikkuvuuden kotia tarkoittaa? Blickle mahdollistaa liikkuvuuden maailmanlaajuisesti Rosenfeldin tehtaalta käsin. Kuljetuspyörien valmistajan historia ulottuu vuoteen 1953. Tuolloin Wilhelm Sülzle jakoi pienen rautatarviketehtaansa kolmeksi itsenäiseksi yritykseksi pojilleen ja vävylleen Heinrich Blicklelle, nykyisen toimitusjohtajan Reinhold Blicklen isälle. Vastaperustettu Blickle-yritys ryhtyi valmistamaan rautaisia kottikärrynpyöriä. Yritys ei kuitenkaan jäänyt aloilleen, vaan vuosikymmenten kuluessa siitä kehittyi maailmanmarkkinajohtaja pyörien alalla. Menestystä tukevat viisi pilaria: omistautunut tiimi, maailmanlaajuinen myyntiverkosto, laaja tuotevalikoima, uskolliset asiakkaat ja korkeatasoinen valmistusosaaminen.

Yli 900 työntekijän koti Rosenfeldissä

Päivittäin tehtaalle tulee ja menee yli 900 työntekijää. Monille heistä Blicklestä on tullut iso osa elämää. Heidän tavoitteenaan on keksiä pyörä joka päivä yhdessä uudelleen ja luoda aina uusia, innovatiivisia liikkumisratkaisuja. Kasvavasta kansainvälistymisestä huolimatta Blickle työllistää suurimman osan henkilöstöstään Rosenfeldin toimipaikassaan ja pitää tärkeänä "Made in Germany" -laatua. Mutta mitä "Made in Germany" oikeastaan tarkoittaa? Tarkkaan ottaen tämä termi on vain alkuperämerkintä. Meille "Made in Germany" merkitsee kuitenkin enemmän. Se on lupaus, jonka Blickle antaa asiakkailleen. Tarjotakseen jokaiselle asiakkaalle oikean ratkaisun - ja vieläpä korkeimmalla laatutasolla - pyörävalmistaja yhdistää 70 vuoden kehitys- ja tuotantotuntemuksen 70 vuoden asiakaslähtöisyyteen. Tavoitteena ei ole koskaan pysähtyä paikalleen, vaan pitää liikkuvuuden maailma liikkeessä.

20 kansainvälisen myyntiyhtiön koti

Blicklellä on yhteensä 20 kansainvälistä myyntiyhtiötä ja vientiä yli 120 maahan, joten Blickle on kehittynyt maailmanlaajuiseksi toimijaksi ja maailmanmarkkinajohtajaksi pyörien alalla. Yli 300 työntekijää yrityksen omissa myyntiyhtiöissä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä kauppakumppanit ympäri maailmaa muodostavat ainutlaatuisen myyntiverkoston Rosenfeldissä valmistetuille tuotteille. Päätoimipaikalla sijaitsevan huipputeknisen logistiikkakeskuksen ansiosta 8 000 erilaista pyörää voidaan toimittaa välittömästi varastosta ja toiset 12 000 pyörää kahden tai kolmen päivän kuluessa.

Koti 30 000 vakiovalikoimassa olevalle pyörälle

30 000 vakiovalikoiman pyörää ovat yhtä monipuolisia kuin ovat niiden käyttökohteetkin. Blicklen pyörät täyttävät monenlaisia vaatimuksia, olipa kyse sitten sisälogistiikasta, materiaalinkäsittelystä, koneen- ja laitteistojen rakentamisesta, kaikenlaisista liikkuvista laitteista tai lääketieteen ja hygienian sovelluksista.Blickle tarjoaa eri materiaaleista valmistettuja pyöriä, joiden kantavuus on jopa 100 tonnia. Jos vakiovalikoimasta ei löydy sopivaa pyörää, tuotekehitysinsinöörit ottavat mielellään vastaan kaikki uudet haasteet, sillä räätälöidyt erikoisratkaisut ovat Blicklellä arkipäivää.

Koti 70 000 asiakkaalle maailmanlaajuisesti

Blickle on luotettava kumppani yli 70 000 teollisuuden ja kaupan asiakkaalle ympäri maailmaa. Pyöriin erikoistunut yritys tarjoaa asiakkailleen kattavat neuvontapalvelut, olipa kyse sitten henkilökohtaisista yhteyshenkilöistä tai verkkosivuston live-chatista. Sieltä löytyvät myös CAD-tiedostot viidessä eri formaatissa. Tämä antaa asiakkaille mahdollisuuden integroida tuotteet suunnitteluunsa jo hyvissä ajoin. Vastikään kehitetty verkkokauppa tekee myös ostosten tekemisestä entistäkin helpompaa; asiakkaat saavat luonnollisesti yksilölliset hintansa ja ehtonsa myös uudessa kaupassa. Ottamalla käyttöön uuden tuotetiedon hallintajärjestelmän Blickle on myös luonut perustan kaikkien sähköisten tuotetietojen yksinkertaiselle jakamiselle. Tämän ansiosta yksittäiset sähköiset luettelot kaikkine tietoineen, kuvineen ja hintoineen voidaan asettaa saataville sähköisten hankintojen alustoille.

Korkean valmistustaidon koti 

Blicklelle on tärkeää, ettei lepää menneisyyden menestyksen varassa. Nykyisten materiaalien jatkokehittäminen, uusimman valmistusteknologian käyttö ja tuotantoprosessien jatkuva optimointi ovat etusijalla - ja kaikki tämä tehdään keskitetysti yhdessä paikassa. Valmistuksen erittäin korkean vertikaalisen kattavuuden ansiosta niputamme osaamisen ja kokemuksen tietoisesti pääkonttoriin ja varmistamme näin lyhyet etäisyydet. Näin voimme reagoida nopeasti ja joustavasti asiakkaiden toiveisiin ja tarjota kansainvälisille asiakkaillemme korkeaa tuotteiden laatua lyhyillä toimitusajoilla. Myynti, suunnittelu, tuotekehitys ja tuotanto toimivat käsi kädessä. Niillä on käytössään nykyaikaisimmat suunnitteluohjelmistot sekä valmistus- ja testausprosessit. Yksi Rosenfeldin pääkonttorin kohokohdista on uusi asiakaskeskus. Se tarjoaa nyt entistäkin enemmän mahdollisuuksia testata Blicklen tuotteita. Testaustilat ovat huippuluokkaa ja ne mahdollistavat pyörien hyvinkin yksityiskohtaisen testauksen.

Tarinaa kirjoitetaan edelleen

Yrityksen kurssia jatketaan tulevaisuuteen sukupolvenvaihdoksen kautta: Dr Sarah Blickle-Fenner ja David Blickle nimitettiin Blickle Groupin toimitusjohtajiksi vuonna 2021 heidän työskenneltyään sitä ennen yrityksessä useita vuosia. Dr Sarah Blickle-Fenner johtaa kansainvälistä myynti- ja markkinointiorganisaatiota yhdessä isänsä Reinhold Blicklen kanssa, kun taas David Blickle vastaa konetekniikan diplomi-insinöörinä tuotannon, hankinnan ja tekniikan alueista. Näin Blickle pysyy jatkossakin perheyrityksenä. Sekä sukupolvenvaihdoksen että vuonna 2023 virallisesti käyttöön otettavien kahden uuden rakennuksen myötä olemme selkeästi sitoutuneet Rosenfeldiin valmistuspaikkana. Uuden 24 000 neliömetrin suuruisen huipputeknisen polyuretaanitehtaan rakentaminen lisää tämän tuotesegmentin tuotantokapasiteettia yli 100 prosentilla, mikä tekee Rosenfeldin tehtaasta maailman suurimman pyörien tuotantolaitoksen. Arkkitehtonisesti miellyttävässä pääkonttorin laajennusosassa on tilaa lisätyöpisteille, asiakaskeskukselle ja uudelle yritysravintolalle. Blickle suhtautuu tulevaisuuteen myönteisesti ja kiittää asiakkaitaan, työntekijöitään ja toimittajiaan 70 vuoden uskollisuudesta.