Blickle-ajopyörät

Kääntöpyörät tai ohjausrullat – ratkaisut kaikkiin tarpeisiin

Erilaiset Blickle-ajopyörät

Ajopyörä on kattokäsite useille erilaisille tuotetyypeille. Olemassa on esimerkiksi muovisia, kumisia, jousitettuja ja jaloteräksisiä ajopyöriä. Yleensä näillä tarkoitetaan kääntöpyöriä, vjoilla on erilaisia ominaisuuksia. Kääntöpyörät tuovat mieleen useimmiten kääntyvään runkoon asennetut pyörät. Ajopyörillä voidaan kuitenkin tarkoittaa myös sähköisesti liikuteltavia kuljetuslaitteissa olevia pyöriä, jotka eivät ole vetopyöriä, vaan pyörivät passiivisesti laitteen mukana. Usein puhutaan myös erikseen ohjausrullista joita käytetään koneenrakennuksessa tai kuljettimissa. Tällaisia pyöriä käytetään esimerkiksi satamanostureissa, rullaportaissa, täyttöjärjestelmissä ja hyllykköhisseissä.

Kääntöpyörät – joustavaa ohjautuvuutta

Kääntöpyörät mahdollistavat koneiden ja laitteiden ohjaamisen vertikaalisen kääntymisliikkeensä ansiosta. Niitä käytetään mitä erilaisimmilla alueilla: sisälogistiikassa, koneenrakennuksessa, lääketieteellisissä laitteissa, elintarvikealalla tai kalusteissa. Jokainen käyttöalue asettaa käytettäville pyörille omat vaatimuksensa. Standardien mukaisesti kääntöpyörät jaetaan kolmeen luokkaan: kalustepyörät, kuljetuspyörät ja raskaan sarjan pyörät. DIN EN 12526 -standardin mukaisesti alalla puhutaan kalustepyöristä, kun pyörien käytössä enimmäisnopeus on 3 km/h, kuljetuspyöristä, kun enimmäisnopeus on 4 km/h, ja raskaan sarjan pyöristä, kun enimmäisnopeus on suurempi kuin 4 km/h.

Pyörän vaadittavan kantavuuden lisäksi myös pyörän juoksupinta on merkittävä kuormapyörän käyttökohteen asettama vaatimus. Erilaisilla juoksupinnoilla on erilaisia ominaisuuksia, jotka sopivat kukin paremmin tai huonommin tiettyihin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi polyamidipyörien murtolujuus ja kevyt vierintä sopivat sileille alustoille, elastiset umpikumipyörät tarjoavat tarkkaa ohjautuvuutta, hiljaista kulkua ja lattiaystävällisyyttä, kun taas polyuretaanisten pyöräsarjojen pyörillä on matala vierintävastus ja korkea jatkorepeämislujuus. Lisäksi Besthane- ja Besthane Soft -juoksupintasarjamme ovat saaneet saksalaiselta terveyteen ja ergonomiaan erikoistuneelta instituutilta (Institut für Gesundheit und Ergonomie) kunniamaininnan ergonomiasta. Molemmat juoksupinnat tuovat pyörään matalan liikkeellelähtö- vierintä- ja kääntövastuksen, joten liikkuminen ei hukkaa turhaan energiaa ja kohteen työntäminen ja vetäminen tuntuvat huomattavan helpolta.

Ohessa yleiskatsaus eri juoksupinnoista.

Tuotehakumme auttaa löytämään tarpeisiisi sopivan tuotteen. Haussa voit suodattaa suurta pyörävalikoimaamme erilaisten ominaisuuksien mukaan ja löytää sopivan tuotteen!

Ohjausrulla – pieni koko, suuri vaikutus

Vaikka halkaisijaltaan 25–125 mm ohjausrullat eivät usein edes näy koneiden ja laitteiden sisältä, niiden merkitys on kuitenkin suuri. Erilaisten juoksupintojen ja keskiömateriaalien avulla näiden kuudessa eri pyöräsarjassa tarjottavien pyörien kantavuus voi olla jopa 400 kg. Ohjausrullia käytetään usein kiskoissa ja johteissa, joissa niiden tarkasti ympyrämäinen pyörintä ja vähäinen heitto sivu- tai pystysuunnassa on edukseen. Tällöin puhutaan usein ohjauspyöristä. Kun pyöriin kohdistuu jatkuvasti tasainen kuormitus, niitä kutsutaan ajopyöriksi. Niitä ei käytetä kiskoissa, vaan esimerkiksi kuljettimissa ja nostimissa. Vakiotuotevalikoimaamme kuuluu molemmista ohjausrullatyypeistä myös ruostumattomia tai puolijohtavia vaihtoehtoja. Täällä on yleiskatsaus ohjausrullista!

Kaikki ohjausrullat ovat tilattavissa verkosta Blickle Online Shop -myymälästämme nopeasti ja helposti. Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy nyt!

Veto ja vapaa pyörintä

Sähkökäyttöisten ajoneuvojen avulla raskaatkin kuormat liikkuvat helposti. Niiden avulla ei vapauduta vain raskaasta ruumiillisesta työstä vaan tehdään myös työnkulusta joustavampaa ja ergonomisempaa. Näissä ajoneuvoissa käytetään tavallisesti kahden tyyppisiä pyöriä: aktiivisia vetopyöriä ja vapaasti mukana pyöriviä pyöriä, ns. ajopyöriä. Blickle pystyy toimittamaan monenlaisia juoksupintoja, jotka sopivat mitä erilaisimpiin käyttötarkoituksiin ja täydentävät sähkökäyttöistä laitetta sopivilla ajopyörillä.

Jos olet kiinnostunut sähkökäyttöisten laitteiden pyöristä, tutustu sähkökäyttöisiä järjestelmiä käsittelevään ErgoMove-esitteeseemme.

Laatu – Made in Germany

Laatu on meille kaikkein tärkeintä. Niinpä olemme yksi harvoista yrityksistä, joka valmistaa tuotteitaan vain Saksassa. Jotta korkeat laatuvaatimukset ztäyttyvät varmasti, kaikki Blicklen pyörät testataan omassa testauslaboratoriossamme erilaisilla moderneilla testilaitteilla pienintä yksityiskohtaa myöten. Pyöriviä koestuslaitteita jopa 5,5 tonnin kuormilla, materiaalitestejä, väsytyskokeita ja testauksia erilaisissa ilmasto- ja lämpökaapeissa – ja kaikki DIN EN 12527–12533 -standardien mukaan. Lisäksi täysautomaattisissa valmistuslinjastoissamme on useita testaus- ja tarkistuspisteitä, jotka pitävät Blicklen korkeita laatustandardeja yllä.

Erikoistuotteet – Blicklen yksilölliset ratkaisut

Jos yli 30 000 tuotetta kattavasta vakiotuotevalikoimastamme ei löydy tarpeisiisi sopivaa kääntöpyörää tai ohjausrullaa, voimme valmistaa myös asiakaskohtaisia erikoistuotteita. Kehitämme yhdessä kanssasi juuri tarpeisiisi ja käyttökohteeseesi parhaiten sopivat pyörät ja rullat. Yli 65 vuoden kokemuksemme ja päivittäisten parannusten ja tuotekehityksen ansiosta voit luottaa suunnittelijoidemme osaamiseen. Jo valmistamiamme erikoistuotteita käytetään kaikkialla maailmassa ja asiakkaamme ovat niihin hyvin tyytyväisiä. Koska valmistamme työkalumme itse, voimme valmistaa erikoistuotteita nopeasti ja ongelmitta.

Etsitkö tuotteita erityisillä vaatimuksilla? Kun lähetät meille kyselyn tai soitat omalle yhteyshenkilöllesi, luomme sinulle parhaan ratkaisun!