Herkkäliikkeinen ja kestävä – myös suurella kuormituksella

Raskaan sarjan kääntöpyörä LH-POTH 125K-890621

Asiakas

... on erikoistunut muovin suulakepuristukseen ja on maailmanlaajuisesti johtava ikkunoissa, ovissa ja rullakaihtimissa käytettyjen muoviprofiilijärjestelmien ja muovilevyjen valmistaja. Yrityksen kotipaikka on Saksassa. Yritys myy tuotteitaan lähes 40 maassa, ja se työllistää maailmanlaajuisesti yli 5 600 henkilöä.

Haaste

Lasioviprofiilien valmistuksessa asiakas siirtää tuotteitaan yrityksen sisällä profiilinkuljetusvaunuilla, joita haarukkatrukki liikuttaa pareittain tai joita hinataan muilla vetotrukeilla. Vaunuletkat kulkevat pitkiä matkoja tehdasalueella jopa kahdeksan kilometrin tuntinopeudella.

Tähän saakka kuljetusvaunuissa on ollut kilpailijan valmistamat tempervalurautarunkoiset valurautapyörät. Nämä pyörät aiheuttivat jatkuvasti pyörän rikkoontumisia, jotka vaurioittavat sekä kuljetusvaunuja että lattiaa.

Onnettomuusriskin ja lisävaurioiden välttämiseksi asiakas etsi tähän käyttöön paremmin sopivia pyöriä, joiden hankintahinta ei kuitenkaan ylittäisi aiempien tuotteiden hintaa. Myös herkkäliikkeisyys ja soveltuvuus pitkään seisontaan paikallaan olivat tärkeitä hakukriteereitä.


Ratkaisu

Raskaan sarjan kääntöpyörä LH-POTH 125K-890621

Jotta pystyisimme täyttämään kaikki tarpeet parhaalla mahdollisella tavalla, teimme laajoja ajotestejä LH-sarjan raskaan sarjan rungoilla ja Blicklen eri pyöräsarjoilla. Kustannukset huomioiden Blickle kehitti optimoidun version POTH-pyöräsarjasta, jossa on vahvistettu polyamidikeskiö, suurempi kuulalaakeri sekä uiskupuristettu polyuretaanijuoksupinta, jonka kovuus on 98 Shore A.

LH-sarjan vankka raskaan sarjan runko karkaistuine laakeripintoineen täydentää tämän optimaalisen pyörän. Kiinnityslevyn räätälöidyn reikäkuvion ansiosta asiakkaan tekemä jälkiasennus hoituu ongelmitta ja ilman lisäkuluja.

Aiemmin käytössä olevaan valurautapyörään verrattuna Blicklen LH-POTH-ratkaisu on herkkäliikkeisempi, merkittävästi lattiaystävällisempi ja huomattavasti hiljaisempi ajon aikana.


Lopputulos

Blicklen vahvistettujen LH-POTH-sarjan raskaan sarjan pyörien ansiosta asiakkaalle koituu huomattavia säästöjä, koska pyörät kuluvat selvästi vähemmän, epäsuorat kustannukset ovat pienemmät ja lattian korjaustöitä ei tarvita. Ergonomiakin on parantunut selvästi.


Tekniset tiedot ja tuotteen edut LH-POTH 125K-890621

  • Vahvistettu polyamidikeskiö, suurempi kuulalaakeri, erikoiskovuinen juoksupinta
  • Sovitettu kiinnitysreikien mitoitus mahdollistaa ongelmattoman siirtymisen vanhasta uuteen versioon
  • Vähentynyt melu aiemmin käytettyihin pyöriin verrattuna
  • Vähentynyt kuluminen
  • Parantunut ergonomia