Siirrä raskaita kuormia turvallisesti

Laaja valikoima Blickle-pyöriä raskaille kuormille

Olipa kyseessä sitten lentokenttä tai tuotantohalli: Kun liikuteltavana on useiden tonnien painoisia kuormia, siirtoihin on käytettävä erityisiä kuljetusalustoja. Tällöin sillä on suuri merkitys, mitä pohjan alta löytyy. On äärimmäisen tärkeää käyttää vankkoja pyöriä, jotta suuret kuormat saadaan liikkeelle. Tähän tarkoitukseen meiltä löytyy laaja valikoima raskaan sarjan pyöriä, jotka kantavat jopa 100 tonnin kuorman.

Uusin raskaan sarjan pyörien lippulaivamme on hitsattu raskaan sarjan kaksoiskääntöpyörä LSSD-GSPO 500K, jonka kantavuus on 30 tonnia. Se on varustettu raskaan sarjan valupolyamidipyörillä, jotka tarjoavat alhaisen vierintä- ja kääntövastuksen erityisesti tasaisilla alustoilla. Kompaktin rakenteensa lisäksi tämä raskaan sarjan pyörä on erittäin jäykkä. Siinä käytetty kääntökehä on erityisen tukevarakenteinen, ja se on varustettu nelipistekääntölaakerilla.

Raskaan sarjan pyöriä käytetään tyypillisesti esimerkiksi seuraavissa kohteissa:

Jotta kuljetukset sujuisivat ilman tärinää ja tavarat pääsisivät perille vahingoittumattomina, tarjolla on myös jousitettuja pyörämalleja. Niissä on hyvät vaimennusominaisuudet, ja ne sopivat mainiosti kyseisiin käyttötarkoituksiin. Pyynnöstä valmistamme myös asiakkaan tarpeisiin mukautettuja ratkaisuja. “Raskaan sarjan kuljetuksissa haasteena on hyvinkin usein suuren kantavuuden ja kompaktin rakenteen yhdistäminen”, kertoo Blicklen raskaan sarjan pyörien suunnitteluosaston johtaja Thomas Zimmer. “Asiakkaamme arvostavat myös ajomukavuutta. Olemme huomanneet trendinä olevan teräs- ja valurautapyöristä pois siirtymisen ja polyuretaanijuoksupinnalla varustettujen pyörien suosimisen. Jälkimmäiset ovat myös varsin lattiaystävällisiä.”

Erikoisvalmistus ilmailuteollisuudelle

HYDRO-nimisessä yrityksessä käytetään 110 tonnin kolmijalkanostimissa Blicklen hitsattuja raskaan sarjan LSD-SETH-pyöriä, joiden erikoisvalmisteinen pidennetty akseli mahdollistaa kolmijalkanostimen hienosäädön lentokoneen alla. Alansa markkinajohtaja HYDRO on jo 50 vuoden ajan kehittänyt tuotteita ja menetelmiä lentokoneiden ja suihkumoottorien tuotantoa ja huoltoa varten. HYDROn Ground Support Equipment -yksikön kolmijalkanostimet tekevät lentokoneiden huoltamisesta taloudellisempaa ja tehokkaampaa. Niiden 2–210 tonnin kapasiteetti kattaa kaikki ilmailualan tarpeet. “Asiakkaamme hinaavat kolmijalkanostimiamme pitkiäkin matkoja suurilla nopeuksilla ja osittain myös huonoilla alustoilla käyttöpaikoilleen”, kertoo HYDROn Ground Support Equipment -liiketoimintayksikön johtaja Pamela Lanzillotti. “Siksi valitsimme pyörät, joiden vierintävastus on alhainen, ja kehitimme yhdessä Blicklen kanssa näihin tarpeisiin vastaavan ratkaisun.”

Modulaarisissa kuljetusjärjestelmissä käytössä nelospyörät

Toisessa ilmailu- ja avaruusalan käyttökohteessa hyödynnetään hitsattuja raskaan sarjan nelospyöriä. Asiakas tarvitsi raskaiden ja herkkien lentokoneen osien kuljettamiseen varvassuojalla varustetun kääntöpyörän, joka myös poistaisi pyörän kulkureitiltä mahdolliset irtoesineet ja muut roskat. Koska kuormia siirrellään manuaalisesti, myös pieni vierintävastus oli tärkeä tekijä. Tätä varten kehitimme hitsatun raskaan sarjan pyörän, jossa on vankkarakenteinen kääntökehä. Suhteellisen matala kokonaiskorkeus mahdollisti erittäin vakaan rungon. Koska yksi kääntöpyörä koostuu neljästä pyörästä, kuorma jakautuu suuremmalle alalle, mikä helpottaa kulkua. Vierintävastuksen pienentämiseksi valurautakeskiön juoksupinnaksi valittiin korkealaatuinen Blickle Extrathane® -polyuretaanielastomeeri, joka on myös varsin lattiaystävällinen. Pyörä varustettiin varvassuojalla, joka suojaa liikkuvien pyörien aiheuttamilta vammoilta. Lisäksi polyuretaaninen kaavin poistaa pienet esineet pyörien tieltä ja auttaa siten pitämään kyydin tasaisena.
Asiakastarinaan

Insinöörimme kehittivät jopa 500 tonnin kuormia siirteleville modulaarisille kuljetusjärjestelmille jousitetun raskaan sarjan nelospyörän. Jotta kuorma saatiin jaettua suuremmalle alalle, asiakkaan kuljetusjärjestelmä tarvitsi vetävien pyörien lisäksi myös tukipyöriä. Niistä jokaisen tuli kantaa viisi tonnia ja olla jousitettu alustan epätasaisuuksien kompensoimiseksi. Asiakkaan tarpeisiin kehitetyssä raskaan sarjan pyörässä on kaksi polyuretaanijousta ja neljä suomugrafiittivalurautaista pyörää Blickle Besthane®-polyuretaanijuoksupinnalla. Ne täyttävät asiakkaan vaatimukset ja osoittautuivat optimaaliseksi ratkaisuksi kyseisessä käyttökohteessa.

Raskaan sarjan vetorullat vakuuttavat massiivisella kantavuudellaan

Blickle Extrathane®-polyuretaanijuoksupinnalla varustettu raskaan sarjan vetorulla asettaa riman entistä korkeammalle Se kantaa jopa 100 tonnia, mikä on lähes 25 prosenttia enemmän kuin neljä yksittäistä pyörää. Suuren kantavuuden lisäksi tämä Blicklen ratkaisu tarjoaa asiakkaalle parempaa turvallisuutta pienemmillä asennuskustannuksilla. Optimaalinen voimienjako mahdollistaa myös ohuemman pyörän akselin, mikä säästää kustannuksia entisestään.
Asiakastarinaan

Haluatko tutustua raskaan sarjan pyöriemme toimintaan tarkemmin? Siirry animaatioihimme tästä!