Käyttö elintarvikevalmistuksessa

Blicklen pyörät täyttävät tiukimmat hygieniastandardit

Kuljetus-, varastointi- ja kippivaunut – elintarvikkeiden valmistuksessa käytettävien vaunujen kirjo on laaja. Blicklen pyöriä käytetään kaikkialla, missä pyöriltä vaaditaan äärimmäistä hygieenisyyttä, kaunista muotoilua ja suurta kantavuutta.

Hygieniavaatimusten lisäksi pyörien on oltava kestäviä ja käytössä hiljaisia, ja niillä on oltava pieni vierintävastus. Perinteisessä teollisuudessa käytetään useimmiten polyuretaanijuoksupintaisia pyöriä, koska niissä yhdistyy suuri kantavuus, lattiaystävällisyys ja pieni vierintävastus. Elintarvike- ja hygienia-aloilla puolestaan käytetään edelleenkin usein kovia muovipyöriä kostean käyttöympäristön vuoksi.

Blicklen termoplastisella polyuretaanijuoksupinnalla varustetun POTHS-sarjan ja Besthane Soft® -juoksupintaisen POBS-sarjan pyörien myötä käytössä mukavat polyuretaanijuoksupinnat ovat löytäneet tiensä myös elintarvikealalle. Erityisen paksu Blicklen Besthane® Soft -pintakerros on valmistettu ensiluokkaisesta reaktiovaletusta polyuretaanista, joka on valettu polyamidikeskiön ympärille, ja se mahdollistaa POBS-sarjan pyörien käytön myös kosteissa ympäristöissä. Perinteisiin polyuretaanijuoksupintaisiin pyöriin verrattuna nämä pyörät ovat täysin hydrolyysin- ja korroosionkestäviä. Lisäksi niillä on erinomainen kemiallinen kestävyys monia aggressiivisia aineita vastaan.