Lakaisukone

Puhtauden takaavat Blicklen pyörät sisä- ja ulkotiloissa

Lakaisukoneet helpottavat ja nopeuttavat suurten alueiden puhdistamista huomattavasti. Niitä on monenlaisia pienistä käsikäyttöisistä lakaisukoneista päältäajettaviin harjakoneisiin ja suurempiin itseohjautuviin imulakaisukoneisiin asti, ja niissä käytetään erilaisia lakaisujärjestelmiä. Lakaisukoneita käytetään niin sisätiloissa, kuten tehtaissa ja kokoonpanotiloissa, kuin ulkona kaduilla ja jalkakäytävilläkin.

Pyöriin kohdistuvat vaatimukset ovat kuitenkin ulkotiloissa varsin erilaiset kuin sisätiloissa. Sisätiloissa painotetaan erityisesti lattiaystävällisyyttä ja hiljaista kulkua. Ulkotiloissa harjakoneita käytetään usein suuremmilla nopeuksilla ja epätasaisilla alustoilla. Tällaisissa oloissa käytettävien harjakoneiden pyörien onkin oltava erityisen kestäviä ja pitkäikäisiä. Niin sisä- kuin ulkotiloissakin käytettävien pyörien on myös kestettävä kosteutta, pölyä ja likaa.

Blicklen tuotevalikoiman korkealaatuisista pyöristä löytyy oikea ratkaisu kaikenlaisiin lakaisukonetarpeisiin. Ulkotiloissa käytettäviin harjakoneisiin soveltuu parhaiten LS-sarjan hitsatun rungon ja SE-sarjan pyörän yhdistelmä. LS-sarjan erityisen kestävä runko soveltuu myös suuremmille nopeuksille, kun taas SE-sarjan lattiaystävällisellä ja käytössä hiljaisella pyörällä puolestaan on erinomainen viiltolujuus ja kulutuskesto. Sisätiloissa käytettävissä lakaisukoneissa käytetään usein elastisella Blickle EasyRoll -umpikumijuoksupinnalla varustettuja POEV-sarjan pyöriä, joista on saatavana myös jälkiä jättämätön harmaa vaihtoehto.