Pakkauskoneet

Blicklen kuormapyörät ja ohjausrullat

Jotta tavarat pääsevät ehjänä perille asiakkaan luo, ne on pakattava kunnolla. Usein täyttämisen, annostelun ja pakkaamisen hoitaa täysautomaattinen pakkauskone. Vakiolaitteiden lisäksi on olemassa paljon erilaisia erikoispakkauskoneita, jotka tarjoavat monenlaisia pakkausratkaisuja mitä erilaisimmille tuotteille. Näissä laitteissa pyörillä on kuitenkin sama tehtävä kuin muutoinkin: ne mahdollistavat kuljettamisen ja ohjaamisen.

Tavaran kuljettamiseen koneen sisällä käytetään niin sanottuja kuormapyöriä. Näiden pyörien vaatimukset ovat vähäinen kuluminen ja alhainen vierintävastus suurilla nopeuksilla. Lisäksi pakkauskoneissa käytetään myös ohjausrullia, joiden avulla tavaroita voidaan asemoida ja ohjailla tarkasti. Ratkaisevaa on, että ohjausrullat ovat pyörähdysgeometrialtaan mahdollisimman tarkkoja.

Jo Blicklen vakiotuotevalikoima tarjoaa seitsemän eri ohjausrullasarjaa, joista löytyy oikea pyörä mitä erilaisimpiin käyttötarpeisiin koneenrakennuksen saralla. Pakkauskoneisiin soveltuvat erityisen hyvin sarjat FSTH, FPOB ja FSVU. Kaikki kolme pyöräsarjaa ovat ympyrämäisyystoleransseiltaan erittäin tarkkoja ja kulusta kestäviä, ja niissä on erittäin pieni vierintävastus. Kuormapyörät puolestaan ovat tyypillisesti ALTH-sarjan pyöriä tai pehmeämmällä polyuretaanilla varustettuja ALST- tai ALBS-sarjan pyöriä. Suuren dynaamisen kuormitettavuutensa ansiosta ne kuljettavat tavarat koneissa luotettavasti.