Lajittelujärjestelmät

Suuri automaatioaste 24/7-käytössä Blicklen ohjausrullilla

Matkalaukkujen lajittelu lentokentillä, pakettien lajittelu yrityksissä ja tavaroiden lajittelu logistiikkakeskuksissa – lajittelujärjestelmiä ja niistä löytyviä ohjausrullia käytetään kaikkialla, missä tavarat on saatava nopeasti ja tarkasti johonkin tiettyyn paikkaan. Tällaisten järjestelmien muoto ja rakenne on yleensä toteutettu vahvasti paikallisten olojen mukaan. Ennen oli vielä tarvetta manuaalisille lajitteluvaiheille, mutta nykyään modernit järjestelmät hoitavat nekin tehtävät täysin automatisoidusti, jolloin tavara liikkuu optimaalisella tavalla ja nopeudella.

Lajittelujärjestelmien korkea automaatioaste tarkoittaa käytännössä myös sitä, että järjestelmien käyttöaika kasvaa jatkuvasti. Joissakin paikoissa niitä käytetään jopa vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä. Myös se nopeus, jolla tavara järjestelmissä liikkuu, on jatkuvasti kasvussa. Näistä johtuen lajittelujärjestelmissä tarvitaan ohjausrullia, jotka pystyvät vastaamaan tällaisiin vaatimuksiin ja lisäksi vielä tarjoavat vierintävastuksiltaan optimoituja juoksupintoja, jotka säästävät energiaa ja siten luontoa.

Pitkät käyntiajat ja suuret nopeudet aiheuttavat kuumenemista. Sen vähentämiseksi Blickle tarjoaa ohjausrullia, joissa on suuri dynaaminen kuormitettavuus. Polyuretaanijuoksupinnalla varustetut FPOB- ja FSVU-sarjat ovat omiaan tällaiseen käyttöön. FPOB-pyörissä on korkealaatuinen polyamidikeskiö, jonka päälle on valettu 92 Shore A -kovuuden Blickle Besthane® -polyuretaanielastomeerikerros. FSVU-sarjassa puolestaan kovuudeltaan sama 92 Shore A -vahvuinen Vulkollan®-polyuretaanielastomeeri on valettu teräskeskiön päälle. Molemmat ohjausrullasarjat ovat lisäksi erittäin kulutusta kestäviä, ja niiden vierintävastus on erittäin pieni.

Näiden sarjojen lisäksi Blicklen vakiotuotevalikoimasta löytyy viisi muutakin ohjausrullasarjaa.