Riippukuljetin

Suuret nopeudet Blicklen ohjausrullilla

Riippukuljettimet ovat jo pitkään olleet osa autoteollisuudessa, ilmailualalla ja pintakäsittelyssä käytettäviä vakiotyönkulkuja. Riippukuljetinjärjestelmissä tavarat liikkuvat ylhäältä päin roikkuvien siirtolaitteiden, niin sanottujen kuormankannattajien, avulla. Käyttäjille tällainen ratkaisu tarkoittaa joustavuutta prosessien muuttuessa, minkä lisäksi järjestelmän tuotantonopeus on varsin suuri.

Myös riippukuljetinjärjestelmien ohjaus- ja vetolaitteissa käytettävien pyörien on kestettävä suuria nopeuksia ja ympärivuorokautista käyttöä. Lisäksi pyörien on oltava kestäviä ja huoltovapaita, jotta järjestelmien seisonta-ajat pysyvät mahdollisimman lyhyinä. Autoteollisuudessa näitä järjestelmiä käytetään usein koko kokoonpanolinjan pituudella. Järjestelmän on siis suoriuduttava pitkistäkin matkoista.

Riippukuljetinjärjestelmiin soveltuvat erityisen hyvin ohjausrullat, joissa on Blickle Besthane®- tai Vulkollan®-juoksupinta. Niiden suuri dynaaminen kuormitettavuus ja pieni vierintävastus takaavat, että järjestelmä toimii tehokkaasti myös jatkuvassa käytössä. Erityisesti ohjausrullasarja FSVU vakuuttaa tällaisissa tilanteissa erittäin kestävällä Vulkollan®-juoksupinnallaan, jonka kovuus on 92 Shore A. Nämä teräskeskiöön valetut rullat ovat erittäin kulutuskestäviä, mikä minimoi järjestelmän huoltotarpeen.