Vaunut pelastuslaitoksen tarpeisiin

Ajoissa käyttöpaikalla Blicklen pyörien ansiosta

Pelastuslaitosten tehtäviin kaikkialla kuuluu nykyään tulipalojen lisäksi myös onnettomuudet ja myrskytuhot. Tehtävien kirjosta johtuen myös palokuntien käytössä olevat välineet ovat erittäin monipuolisia. Oli kyse sitten hengityssuojalaitteista, sammutusveden syötöstä tai kannettavista vesipumpuista, pyörillä kulkevat vaunut huolehtivat siitä, että varusteet pääsevät nopeasti ja luotettavasti sinne, missä niitä tarvitaan. Lisäksi erityiset pelastuslaitosten vaunut mahdollistavat varusteiden lastaamisen ajoneuvoon rampin avulla.

Yhdestä ajoneuvosta löytyy valtava määrä erilaisia varusteita, ja yhtä laaja on myös erilaisten pyörävaunujen skaala. Pyöriin kohdistuvat vaatimukset ovat kuitenkin pitkälti samat: keskeisiä perusvaatimuksia ovat helppo ajettavuus ja vaunun yksinkertainen ja intuitiivinen käyttö. Käytettävien pyörien on kuitenkin oltava niin vankkarakenteisia, että ne takaavat vaunun varman toiminnan myös vaaratilanteissa. Lisäksi pelastustoimen vaunuissa käytettävissä pyörissä on usein oltava turvallisuussyistä turvajarrut. Jarrut huolehtivat siitä, että vaunut liikkuvat vain, kun joku todella käyttää niitä.

Blicklen tuotevalikoimasta löytyy monenlaisia erittäin korkealaatuisia kääntö- ja kiintopyöriä, jotka täyttävät pelastuslaitosten vaunuihin kohdistuvat turvallisuusvaatimukset. Turvajarrullisia kääntöpyöriä on saatavana myös suuntalukituksella varustettuna vakiotuotevalikoimassa. Niiden käyttö on helppoa ja kätevää. Jotta vaunu voidaan ajaa kiskojärjestelmää pitkin ajoneuvoon heilumatta ja pyörien kiilautumatta, aiemmin vapaasti kääntyvät kääntöpyörät lukitaan suuntalukituksella. Näin vaunu saadaan kätevästi auton kyytiin. Lisäksi korkealaatuinen polyuretaani- tai elastinen umpikumijuoksupinta tekee vaunun käsittelystä helpompaa.