Kuljetusalustat

Hyvä ohjattavuus Pieni vierintä- ja kääntövastus.

Kuljetusalustoja käytetään kaikkialla, missä on liikuteltava kevyitä kuormalaatikoita nopeasti ja joustavasti. Kuljetusalustoja on erikokoisia aina pientavara-alustoista puolilavoihin ja täysmittaisiin teollisuuslavoihin asti. Niissä on pääsääntöisesti neljä runkorakenteeseen kiinnitettyä kääntöpyörää. Kuljetusalustoja voi käyttää myös vetoaisallisissa materiaalijunissa. Tällöin kuljetusalustoissa on kaksi kiintopyörää, jotta ne pysyvät reitillään.

Kuljetusalustojen helppo ja joustava käyttö edellyttää pyöriltä monenlaisia ominaisuuksia. Niistä tärkein on varmasti alhainen vierintä- ja kääntövastus, joka takaa tarkan ohjattavuuden kaikkiin suuntiin. Usein vaaditaan myös hiljaista kulkua, sähkönjohtokykyä ja pientä kokoa.

Näistä vaatimuksista johtuen kuljetusalustoissa käytetään usein polyamidi- tai polypropeenipyöriä. Niiden vierintä- ja kääntövastus on erittäin pieni, joten ne kulkevat erittäin kevyesti tasaisilla alustoilla. Epätasaisille alustoille suosittelemme pehmeämpiä, korkealaatuisella termoplastisella polyuretaanijuoksupinnalla varustettuja PATH-pyöriä tai TPA-sarjaa, jossa on termoplastinen kumielastomeeripinta (TPE). Molemmista sarjoista on saatavana myös puolijohtavat mallit. Jos lisäksi tarvitaan erityisen ääntävaimentavaa juoksupintaa, Blickle SoftMotion -sarjan pehmytkumirenkailla varustetut pyörät ovat suosittu vaihtoehto.