Lukittavat pyörät

Oikea lukittava pyörä jokaiseen käyttökohteeseen

Kun esimerkiksi vaunu tai laite halutaan lukita paikalleen, tulee sen onnistua nopeasti ja varmasti. Lukituksen tai jarrun toimivuuden suhteen ei voi tehdä kompromissejä. Niihin on voitava luottaa etenkin vaaratilanteissa ja lukituksen toimivuus onkin tärkeä seikka työturvallisuuden kannalta.  Sisälogistiikassa vaarat onnettomuuksille ovat moninaiset - aina sähköiskuista erilaisiin kolhuihin ja puristusvammoihin.  Työpaikoilla onkin velvollisuus jatkuvasti arvioida ja tarvittaessa parantaa työoloja työturvallisuuden näkökulmasta.

Lukitus vai jarru?

Blickle Rad- und Drehkranzfeststeller stop-fix

Lukitusta käytetään lukitsemaan pysähdyksissä oleva laite paikalleen. Jarrulla sen sijaan voidaan rajoittaa laitteen nopeutta ajon aikana esimerkiksi alamäessä, mutta myös jarrulla voidaan yleensä lisäksi lukita laite paikalleen. Blicklen tuotteissa kyse on yleensä lukituksesta, kuten viereisessä kuvassa, mutta vakiovalikoimaan kuuluu myös rumpujarrullisia kääntö- ja kiintopyöriä. Blicklen tuotteiden lukitukset ja jarrut testataan pyörästandardin DIN EN 12526–12533 mukaisesti ja lisäksi ne säädetään erikseen jokaiselle juoksupinnan materiaalille sopivaksi. Ne on suunniteltu kestämään kulutusta erittäin hyvin, joten niihin voi luottaa käytössä pitkälläkin aikavälillä.

Lukittavat kääntöpyörät

Lukitusjärjestelmillä voidaan pyörän pyöriminen ja kääntökehän kääntyminen lukita pyörän ollessa paikallaan (pyörä- ja kääntölukitus). Käytöstä riippuen pyöriin voidaan valita pyörän etu- tai jättöpuolella oleva, paikallaan pysyvä tai keskuskäyttöinen lukitus. Etupuoleisissa lukitusjärjestelmissä lukituspoljin kulkee pyörän etupuolella kulkusuuntaan nähden, kun taas jättöpuoleisissa lukitusjärjestelmissä lukitusppöjin kulkee pyörän takapuolella. Paikallaan pysyvässä lukitusjärjestelmässä lukituspoljin ei käänny kääntökehän mukana, vaan poljin pysyy aina kiinnityslevyyn nähden paikallaan. Keskuslukitusjärjestelmän avulla useampi pyörä voidaan lukita yhdellä käyttövivulla tai -polkimella. Käytettävä lukitusjärjestelmä valitaan aina käyttökohteen vaatimusten ja haluttujen ominaisuuksien perustella.

Blicklen pyörä- ja kääntölukitus stop-fix
Blicklen pyörä- ja kääntölukitus stop-top
Blicklen pyörä- ja kääntölukitus ideal-stop
Blicklen keskuslukitus central-stop (LE- ja LK-sarja)

Blicklen pyörä- ja kääntölukitus „stop-fix“
(lisänimike: -FI)

Blicklen pyörä- ja kääntölukitus „stop-top“
(lisänimike: -ST)

Blicklen pyörä- ja kääntölukitus  „ideal-stop“
(lisänimike: -IS)

Blicklen keskuslukitus
„central-stop“

(lisänimike: -CS)

Blicklen rumpu- ja turvajarru
(lisänimike: -TB / -TM)

Käytetään enimmäkseen pienillä ja keskisuurilla kuormituksilla, helppo ja ergonominen käyttää pienellä voimalla.

Tukeva ja säädettävä rakenne keskisuurille ja suurille kuormille,  erittäin suuri pitovoima.

Lukitusjärjestelmä paikallaan pysyvällä lukituspolkimella, erittäin hyvä käyttömukavuus ja poljin on aina saatavilla pyörän asennosta riippumatta.

Useamman pyörän samanaikainen lukitus yhden käyttövivun tai -polkimen avulla.

Suuri jarrutusteho integroitujen jarrukenkien ansiosta. Suljetun rakenteen ansiosta jarrukengät ovat
suojassa korroosiolta ja lialta.

Lukittavat kiintopyörät

Voit valita lukittavan kiinteän pyörän kahdesta eri versiosta: Blicklen rumpujarru tai Blicklen turvajarru. Rumpujarrussa (lisänimike: -TB) kaksi pyörän keskiöön integroitua jarrukenkää puristuvat jarrutettaessa valurautakeskiöön rakennettua jarrurumpua vasten. Rumpujarrulla saadaan suuri jarrutusvoima, vaikka jarrun käyttöön tarvittava voima on pieni. Jarrua voidaan käyttää erilaisilla tavoilla, kuten esimerkiksi tangolla tai vaijerilla.

Turvajarru (kuolleen miehen jarru) perustuu rumpujarruun, jossa lepoasennossa jarru on kytketty päälle jousivoimalla. Jarru vapautetaan tangon tai vaijerin avulla. Turvajarrua on saatavana vasemmanpuoleisena (lisänimike: -TML) ja oikeanpuoleisena (lisänimike: -TMR) mallina. Myös kääntöpyöriä on saatavana turvajarrulla.

Lisätietoja rumpu- ja turvajarruista.

Blickle Trommelbremse
Blickle Totmannbremse
 
 

Blicklen rumpujarru
(lisänimike: -TB / -TBL / -TBR)

Blicklen turvajarru
(lisänimike: -TML / -TMR)

Lukittavat raskaan sarjan pyörät

Raskaan sarjan tuotteillemme on edellä mainitun Stop-Top -lukituksen lisäksi saatavana myös muita lukitusjärjestelmiä. Raskaan sarjan erikoissovelluksia varten on mahdollista kehittää myös räätälöity lukitusratkaisu yhdessä asiakkaan kanssa.

Blickle Zentralfeststeller central-stop (Serie L und LH)
Blickle Zentralfeststeller Radstop (fußbetätigt)
Blickle Zentralfeststeller Radstop (handbetätigt)

Blicklen keskuslukitus "central-stop" L- ja LH-sarjan kuljetuspyöriin ja raskaan sarjan pyöriin ((lisänimike: -CS...)

Blicklen pyörälukitus "Radstop" raskaan sarjan pyöriin (jalkakäyttöinen)
(lisänimike: -RA)

Blicklen pyörälukitus "Radstop" raskaan sarjan pyöriin (käsikäyttöinen)
(lisänimike:  -RAH)

 

 

 

Turvallisuus etusijalla

Haluamme, että vältyt tapaturmilta, kun käytät Blicklen pyöriä. Siksi voit luottaa tuotteissamme yhteen asiaan: Lukituksen käyttö onnistuu nopeasti ja lukittu laite pysyy varmasti paikallaan - myös vaaratilanteissa.

Yksistään vuonna 2019 Saksassa tapahtui yli 36 000 tapaturmaa sisälogistiikan toiminnoissa eli yli 150 tapaturmaa työpäivää kohden. Voimme pienentää tätä määrää. Tuotteiden turvallisuuteen panostavana kumppanina meillä on laaja valikoima erilaisia lukitusratkaisuja ja jarruja. Tämä tarkoittaa, että jokaiseen käyttökohteeseen löytyy sopiva ratkaisu.