Herkkäliikkeinen korkeista lämpötiloista ja kemiallisesta kuormituksesta huolimatta

Ruostumaton pyörä LIX-SPO 125XK-933089

Asiakas

… kuuluu kansainvälisesti toimivaan ruotsalaiseen konserniin, joka toimittaa “liikkuvan elämän” ratkaisuja ilmastointiin, hygieniaan, ruokaan ja juomaan liittyen. Asiakkaan Saksan-keskuksessa valmistetaan ikkunoita, ovia ja sälekaihtimia asuntovaunuihin ja -autoihin. Noin 450 työntekijää tuottavat 20 000 neliömetrin tuotantotilaoissa noin 80 miljoonan euron liikevaihdon.

Haaste

Asiakas on luonut uuden työmenetelmän, jossa vaunuilla kuljetettavia osia käsitellään alipaineplasmajärjestelmässä. Tällaisessa pintakäsittelymenetelmässä luodaan kammioon alipaine. Alipainekammioon johdetaan prosessikaasua (esimerkiksi O2) noin 0,1 millibaarin paineella. Käsittelyn jälkeen kammio ilmataan ja muokattu osa poistetaan. Pyörien on kestettävä jopa 100 °C:n lämpötiloja ja 170 kg:n maksimikuormitus pyörää kohden. Asiakas halusi jatkaa nykyisten vaunujensa käyttöä, joissa pyörien halkaisija on 125 mm. Samalla he halusivat varmistaa, että herkälle prosessille ei aiheudu tästä mitään haittaa, eli esimerkiksi pyörien voiteluaineet eivät saa aiheuttaa kemiallisia reaktioita.

Ratkaisu

Ruostumaton pyörä LIX-SPO 125XK-933089 Asiantuntijamme suosittelivat kuumankestäviä ruostumattomia ja voitelemattomia pyöriä, jotka kestäisivät plasmajärjestelmän prosessit ja jopa 100 °C:n lämpötilan. Testattuaan perusteellisesti useita erityyppisiä runkoja ja pyöriä, asiakas havaitsi Blicklen pyörät moitteettomiksi. He kuitenkin halusivat käyttää PFPE (perfluoripolyeetteri) -pohjaista voiteluainetta pyörien liikkuvuuden parantamiseksi.
Kyseisen voiteluaineen ominaisuudet ovat omiaan alipainepinnoitukseen, sillä aine kestää korkeita lämpötiloja, painetta ja kemikaaleja ja on yhteensopiva hapen kanssa.

Lopputulos

Äärioloissa suoritetut testit osoittivat, että erikoisrasvalla kääntökehästä ja kuulalaakereista voidellut pyörät toimivat optimaalisesti. Pyöriä voidaan siis käyttää ilman vaikutuksia prosessiin. Asiakas on nyt vaihtamassa kaikkien kuljetusvaunujensa pyöriksi uudet erikoisrasvalla voidellut LIX-SPO 125K-933089 -pyörät.


Edut ja tekniset tiedot LIX-SPO 125K-933089

  • Ruostumaton runko ilman kääntökehän tiivistystä kestää korroosiota ja soveltuu jopa 100 °C:n lämpötiloihin.
  • Kuumankestävä erikoisrasva, joka ominaisuuksiltaan sopii alipainepinnoitusprosesseihin
  • SPO-pyörä toimii erinomaisesti korkeissa lämpötiloissa, pieni vierintä- ja kääntövastus