Raskaiden kuormien turvalliset kuljetukset puhdastiloissa

Blicklen sähköinen voimansiirtojärjestelmä ErgoMove 4000 liikuttaa prosessilaitteita ergonomisesti

Asiakas

Kone- ja laitevalmistajayritys ystral on perustettu vuonna 1959 Stuttgartissa. Se suunnittelee ja valmistaa sekoitus-, dispergointi- ja jauheenliuotuskoneita virtausteknisiin prosesseihin. Perheyrityksen nykyinen pääkonttori sijaitsee Ballrechten-Dottingenissa Freiburgissa. Sillä on 287 työntekijää, ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 52 miljoonaa euroa. Asiakaskantaan kuuluu lääke-, kemian- ja elintarviketeollisuuden toimijoita sekä erilaisten kodinhoitotuotteiden valmistajia.

Haaste

ystral valmisti lääketeollisuuden puhdastilaolosuhteisiin siirrettävän prosessilaitteiston, joka koostuu jauheenliuotus- ja dispergointikoneesta sekä sisäänrakennetulla sekoittimella varustetusta prosessisäiliöstä. Tähän saakka lääketeollisuuden asiakas oli siirrellyt vastaavia laitteita manuaalisesti. Raskaan kuorman vuoksi turvallinen ja ergonominen siirto ei kuitenkaan ollut enää mahdollista. Tästä syystä ystralilla olikin selkeät vaatimukset: Laitteen siirtoyksikön piti sopia yhdessä voimansiirtojärjestelmän kanssa enintään kahden metrin korkuisiin tiloihin ja sitä oli voitava käsitellä ahtaissa tiloissa turvallisesti. Mahdollinen nesteiden heilahtelu säiliössä ei saisi vaarantaa ajomukavuutta. Lisäksi oli noudatettava puhdastilamääräyksiä. Etsiessään sopivaa projektikumppania ystral törmäsi internetissä Blickleen.

Ratkaisu

EM4000-BS-GBS 252K-ET-IP65

“Keskustelimme aiheesta useissa tapaamisissa perusteellisesti. ErgoMove 4000 tuli niissä keskusteluissa nopeasti esille”, kertoo Daniel Hirschler, Blicklen Sales Manager. Tämän sähköisen voimansiirtojärjestelmän avulla jopa neljän tonnin kuormia voidaan kuljettaa tehokkaasti. “Täyttääksemme ystralin vaatimukset olemme muokanneet vakiojärjestelmäämme”, tarkentaa Daniel Hirschler. Blicklen suunnittelijoiden suosituksena oli sijoittaa vetoakseli vaunun keskiosaan, jotta voitiin varmistaa turvallinen käsittely myös ahtaissa tiloissa minimaalisella kääntöympyrällä. Tämän perusteella toteutettiin ErgoMove 4000:n erikoisversio, jonka kokonaiskorkeus on pienempi, joten sen mahtuu myös oviaukoista. Lisäksi Blickle kehitti siirtoyksikölle kauko-ohjaimen, joka takaa siirtoyksikön turvallisen ohjauksen. Näin käyttäjä voi sijoittua joustavasti, ja mahdolliset reitillä olevat esteet havaitaan ajoissa. Useat voimansiirtojärjestelmän osat on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, tai sitten niissä on sinkkinikkelipinnoite. Näin myös puhdastilakäytön asettamat tiukat vaatimukset täyttyvät. Käyttömoottorien erityinen säätömekanismi varmistaa tasaisen kulun ja jarrutuksen. Tämä vähentää myös nesteiden heilahtelua ajon aikana merkittävästi.


Lopputulos

Mittatilauksena valmistettu ErgoMove 4000 on parantanut kuormien käsittelyä ja töiden joustavuutta ystralilla merkittävästi. Työntekijät pystyvät siirtämään prosessilaitteita ilman fyysistä kuormittumista. Christoph Geng, ystralin tuotepäällikkö, täydentää: “Erityisen hyödyllinen oli ajotilojen vaihtomahdollisuus. Käyttömoottorien synkronoidun ohjauksen ansiosta prosessilaitteita voidaan ajaa kätevästi myös pidempiä suoria matkoja. Erillisohjauksella laite voidaan kääntää paikallaan ja asemoida tarkasti.”

Tekniset tiedot ja edut – Set EM4000-BS-GBS 252K-ET-IP65

  • Pieni kääntöympyrä keskivetoakselin ympäri
  • Yksilöllisten muokkausten ansiosta sopii puhdastilakäyttöön
  • Kauko-ohjain turvalliseen ajoon