Blicklen ratkaisu tuo turvallisuutta kuljetuksiin

Kiskopyörä SPKTHN 150x40/30H7-52-931619

Asiakas

… on maailman johtava toimija polyuretaanin prosessoinnissa. Heidän päätoimipaikkansa sijaitsee Saksassa. Työntekijöitä yrityksellä on 750, ja vuosittainen liikevaihto on noin 134 miljoonaa euroa. Shanghain tytäryhtiö perustettiin vuonna 2008. Siellä on 88 työntekijää, ja se on konsernin myynnin, tutkimuksen ja kehitystyön keskus.

Haaste

Tuotantolaitoksessa on 118 vetopyörillä toimivaa liukuhihnaa, jotka kuljettavat jääkaappien valumuotteja uunista useisiin eri paikkoihin säilytystä ja käyttöä varten. Siirtonopeus on 0,2 m/s, ja siirtoja suoritetaan kolmen päivän välein 5–10 minuutin ajan. Liukuhihna voi siirtää enintään 2,5 tonnin painoisia kappaleita, joiden paino on jakautunut epätasaisesti pyörien kesken. Useat liukuhihnan osat sijaitsevat uuneissa, joiden lämpötila on 70 °C. Uunien jälkeen tuotteet kuljetetaan edelleen 50 °C:n lämpötilassa.

Asiakas tarvitsi luotettavan pyörän ohjaamaan osien kuljetusta hihnoilla. He halusivat myös toteuttaa käyttökonseptin, jossa otettaisiin huomioon tilarajoitukset ja uunien korkeat lämpötilat.

Blickle osallistui teknisiin keskusteluihin kehittämään ratkaisua yhteistyössä asiakkaan kanssa.


Ratkaisu

Kiskopyörä SPKTHN 150x40/30H7-52-931619

Ratkaisuksi kehitettiin kiskoreunainen kiilaurallinen vetopyörä, joka mahdollisti jääkaappimuottien siirtämisen tasaisesti ja turvallisesti. Pyörän pinta päällystettiin Blickle Extrathane®-polyuretaanijuoksupinnalla, joka vaimentaa iskuja ja alentaa kuljetuksesta aiheutuvaa ääntä.


Edut ja tekniset tiedot SPKTHN 150x40/30H7-52-931619

  • Ainutlaatuinen mittatilaustyönä tehty ohjaustoiminnolla varustettu vetopyörä
  • Korkealaatuinen Blickle Extrathane® -polyuretaanijuoksupinta, jossa pieni vierintävastus
  • Tärinänvaimennus
  • Kestää hetkellisesti jopa +90 °C:n lämpötiloja. Materiaalin pitkäkestoinen lämpötilankesto enintään +70 °C, tällöin kantavuus kuitenkin rajoitettu