ErgoMove® 2000

Ohjainyksikkö ja sen toiminnot

ErgoMove® 2000:n ohjainyksiköstä on saatavana kaksi eri vaihtoehtoa. Yhdellä ajokytkimellä varustettu vaihtoehto soveltuu ennen kaikkea tilanteisiin, joissa ajetaan pitkä matka suoraan. Kahdella ajokytkimellä varustettu ohjainyksikkö puolestaan mahdollistaa raskaiden kuormien vaivattoman käsittelemisen ahtaissa tiloissa. ErgoMove® 2000P -mallissa on saatavana myös plug&play-versio, jossa on ergonominen kahva, integroitu ohjaus ja vaihdettavat paristot.

Ohjainyksikkö – vaihtoehdot

 • 1 Yksinkertainen käyttö

  ErgoMove® 2000 -järjestelmää ohjataan ajokytkimellä. Ajokytkimen aktivoiminen määrittää kummankin sähkökäyttöisen kiintopyörän voimansiirtomomentin. Käyttötilan mukaan pyöriä ohjataan joko synkronisesti tai yksitellen. Lisäksi ohjauskahvoissa on integroitu kädentunnistus sähkömekaanisen turvajarrun vapauttamiseen.

 • 2 Hätä-seis

  Vaaratilanteissa sähköisen voimansiirtojärjestelmän voi sammuttaa aktivoimalla hyvin näkyvissä olevalla ja nopeasti reagoivalla hätä-seis-painikkeella. Tällöin sähkömagneettiset turvajarrut aktivoituvat ja ErgoMove® 2000 sammuu.

 • 5 Äänitorvi

  ErgoMove® 2000:n äänitorvi on liitetty 1,5 metrin mittaisella johdolla ohjausrasiaan, ja sen voi sijoittaa vaunuun vapaasti. Se lisää turvallisuutta kuormien kuljettamisessa, ja siksi voimassa oleva CE-merkintäkin edellyttää sitä.

 • 6 Käyttötapa I ja II 

  Vaihtoehto yhdellä ajokytkimellä:

  Käyttötapa I: eteen, taakse 2 km/h

  Käyttötapa II: eteen 4 km/h, taakse 2 km/h

  Vaihtoehto kahdella ajokytkimellä:

  Käyttötapa I: Moottoreita ohjataan synkronisesti (eteen 4 km/h, taakse 2 km/h)

  Käyttötapa II: Moottoreita ohjataan erikseen ajokytkimillä (eteen ja taakse 2 km/h)

 • 7 Ohjausrasia/akku 

  Ohjausrasia sisältää ErgoMove® 2000 -järjestelmän akku- ja ohjausyksikön sekä yhdistää sähkökäyttöiset kiintopyörät ja ohjainyksikön toisiinsa. ErgoMove 2000® on varustettu uudenaikaisimmalla akkuteknologialla. Täydellä akkukapasiteetilla enintään 2 000 kg:n painoista kuormaa voidaan alkaa kuljettaa 500 kertaa. Latausaika on noin neljä tuntia (90 %:n kapasiteettiin).

 • 9 Puristussuoja

  Puristussuojaa käytetään ErgoMove® 2000 -järjestelmässä sienipainikkeella. Jos käyttäjä painautuu vahingossa painiketta vasten, vaunu kulkee pienen matkan päinvastaiseen suuntaan.

Variantti Ohjaamo ErgoMove 2000P

 • 1 Intuitiivinen käyttö

  Ergonominen kädensija ja integroitu voima-anturi rekisteröi vaikuttavia voimia kahdessa suunnassa: eteen/taakse, vasemmalle/oikealle. Voimaimpulssit muuntuvat ohjaussignaaleiksi ja ohjaavat kulkua haluttuun suuntaan. Tämä varmistaa vaivattoman ja intuitiivisen käsittelyn. Ohjainyksikössä, jossa on kaksi ajokytkintä, sähkökäyttöisiä pyöriä ohjataan suoraan ajokytkimellä. Yhden käden käyttötavassa tässä ergonomisen kädensijan vaihtoehdossa moottoreita ohjataan synkronisesti ja kahden käden käyttötavassa yksitellen.

 • 2 Hätävapautus

  Tarvittaessa turvajarrujen lukitus voidaan avata avainkytkimestä kääntämällä. Tällöin vaunua voidaan liikuttaa manuaalisesti ilman sähköistä voimansiirtoa.

 • 3 Lataustilan ilmaisin (a) ja vaihtoakku (b)

  Akkuyksikkö koostuu yleisesti myynnissä olevista vaihtoakuista, jotka voidaan vaihtaa nopeasti napsauttamalla. Vara-akkujen ansiosta siis myös tauoton käyttö on mahdollista.

 • 4 Käyttötilat: kilpikonna ja jänis

  Kilpikonnatila: eteen 2 km/h, taakse 2 km/h.

  Jänistila: eteen 4 km/h, taakse 2 km/h.

 • 5 Äänitorvi

  Sekä voima-anturilla varustetun ergonomisen kädensijan että ajokytkimien yhteydessä toimitukseen kuuluu äänitorvi. Se on asennettu ohjainyksikköön. Se lisää turvallisuutta kuormien kuljettamisessa, ja siksi voimassa oleva CE-merkintäkin edellyttää sitä.

 • 6 Puristussuoja

  Ajokytkimillä varustetussa ergonomisessa kädensijassa on sienipainikkeella toimiva puristussuoja. Jos käyttäjä painautuu vahingossa painiketta vasten, vaunu kulkee pienen matkan päinvastaiseen suuntaan. Voima-antureilla varustetussa ergonomisessa kädensijassa integroidut voima-anturit vastaavat puristussuojan toiminnasta. Kädensija tunnistaa jo vähäisetkin voimat (enint. 28 N 1 000 kg:ssa).

Haluatko tietää lisää ErgoMove®-tuotteistamme tai sopia esittelyajankohdasta?

ErgoMove®-asiantuntijamme ovat tavoitettavissa numerosta +358 9 540 75224 tai osoitteesta myynti@blickle.fi.