Hitsausjärjestelmät

Blicklen polyuretaanipyörät pyöritysrullastoon

Elektrodi- ja suojakaasuhitsauksessa tarkoituksena on muodostaa työkappaleiden välille äärimmäisen luja liitos paineen ja kuumuuden avulla. Siihen voidaan käyttää yksittäistä hitsauslaitetta tai kokonaisvaltaista hitsausjärjestelmää, jos työstetään suuria ja raskaita kohteita. Pyörien avulla voidaan liikutella niin pieniä hitsauslaitteita kuin suuria hitsattavia kappaleitakin suuremman hitsausjärjestelmän sisällä.

Tällaisissa hitsauslaitteistoissa hitsataanusein suuria sylinterimäisiä kappaleita, joita pyöritetäänpyöritysrullastoilla hitsauksen aikana. Tällöin on tärkeää, että työkappale liikkuu erittäin tarkasti ja tasaisesti, jotta hitsaussaumoista tulee tarkkoja. Tällaisissa oloissa käytettävien pyörien ehdottomia ominaisuuksia ovat suuri kantavuus, pieni vierintävastus ja hyvä pito.

Näihin rumpukäytön vaatimuksiin Blickle vastaa muun muassa FEM-optimoiduilla pyörillä ja korkealaatuisilla polyuretaanijuoksupinnoilla. Pyörät saavuttavat suuren kantavuutensa, kun niihin valetaan erityispaksut juoksupinnat Blicklen omasta polyuretaanimateriaalista Blickle-Extrathanesta® tai Blickle Besthanesta®. Siksi tällaisissa kohteissa päädytään usein käyttämään GTHN- tai GBN-sarjojen erikoisratkaisuja. Ne tarjoavat pienen vierintävastuksen ja hyvät vaimennusominaisuudet, joiden ansiosta työkappaletta voidaan liikuttaa tarkasti ja siten saavuttaa tasainen hitsaussauma.