Luotettava myös äärimmäisessä pakkasessa

Ruostumaton kääntöpyörä LIX-POTH 100XK-884564

Asiakas

… on skandinaavinen miltei 3000 työntekijän Biotech-yritys, joka maailman markkinajohtajana biotieteen alalla valmistaa luonnollisia lisäaineita elintarviketeollisuuteen, maatalouteen ja lääkkeisiin.

Haasteet

Herkät tuotteet valmistuvat tarkkaan valvotuissa olosuhteissa ja ne pitää osin jäähdyttää jopa -60 Celsius-asteen lämpötiloihin. Tämä toteutetaan erityisesti varustelluissa kylmätiloissa, joissa tuotteet varastoidaan häkkikonteissa – jotkut jopa useita kuukausia. Ei riitä, että käytettävät kääntöpyörät kestävät pitkiä seisonta-aikoja äärimmäisessä kylmyydessä, vaan kuljetettaessa niiden tulee toimia luotettavasti lämpötila-alueelta toiseen liikuttaessa.

Aikaisemmin yrityksellä oli jatkuvasti ongelmia pyörien kanssa. Haurastuneet ja murenevat juoksupinnat samoin kuin liikkumattomiksi ruostuneet kääntökehät johtivat rikkoontumisiin ja tekivät koko kontin käyttökelvottomaksi. Tämä haittasi työntekijöiden työtä, laski prosessin tehokkuutta ja nosti kunnossapitokustannukset taivaisiin. Biotech-valmistaja alkoi etsiä parempaa ratkaisua – ja törmäsi siinä yhteydessä Blickleen.

 


Ratkaisumme

Ruostumaton pyörä LIX-POTH 100XK-884564

Blicklen Tanskan tytäryhtiön pyöräspesialistit analysoivat tämän skandinaavisen asiakkaan tarpeet ja vaatimukset paikan päällä ja kehittivät tähän käyttötarpeeseen Blickle LIX-POTH-pyöräsarjaan perustuvan optimaalisen ratkaisun. Pyörää räätälöitiin niin, että kääntörungon kääntökehän ja pyörän kuulalaakerit voideltiin erityisellä vierintälaakereiden kylmänkestävällä rasvalla, joka soveltuu aina -70 Celsiusasteen lämpötiloihin asti. Näin kaikki liikkuvat osat on suojattu optimaalisesti myös kovassa pakkasessa ja toimivat luotettavasti. Valmistusprosessissa huomio kiinnitetään siihen, että voitelun sekaan ei pääse ilmataskuja. Voimakkaat lämpötilan muutokset saattaisivat kondensoida vettä näihin ilmataskuihin, mikä aiheuttaisi uudestaan pakkaseen vietäessä kondenssiveden jäätymisen. Nämä pienet jäärakeet heikentäisivät pyörän toimintaa ja aiheuttaisivat lisääntyvää kulutusta.

POTH-sarjan pyörä toimii raskaan polyamidikeskiönsä ja termoplastisen polyuretaanijuoksupintansa termoplastisen polyuretaanijuoksupintansa ansiosta hyvin myös kylmässä. Pyörällä pieni vierintä- ja kääntövastus ja se on hiljainen, lattiaystävällinen ja jälkiä jättämätön. Pyörä on kuin luotu herkkään ympäristöön

Myös käytännössä pyörä on osoittanut sopivuutensa: Pyörä on läpäissyt asiakkaan monipuoliset testit – loistavin tuloksin. Ääriolosuhteissa Blicklen LIX-POTH kesti merkittävästi enemmän kuormitusta, toimi käytössä paremmin, ja vaurioitui merkittävästi harvemmin kuin tähän asti käytetty kilpailijan pyörä. Yritys siirtyi käyttämään Blicklen pyöriä.


Tuotteen edut ja tekniset tiedot LIX-POTH 100XK 884564

  • Ruostumaton kääntörunko ja kuulalaakerointi, sopii siten käyttöön kosteissa olosuhteissa
  • Kuulalaakeri ja kääntökehä voideltu kylmänkestävällä erikoisrasvalla, käyttö ongelmatonta aina -70 °C asti.
  • Rasvan seassa ei ilmataskuja, joten ei kondenssiongelmia suurissa lämpötilojen vaihteluissa
  • POTH-pyörän hyvä toimintakyky kylmässä, pieni vierintä- ja kääntövastus, hiljaisuus, lattiaystävällisyys ja jälkiä jättämättömyys