Täydellisen luotettava – jopa avomerellä

Ruostumattomat kääntöpyörät LEX-POBS 125XKA-FI ja LEX-POBS 160XKA-FI

Asiakas

… on yhdysvaltalainen merirobotiikkayhtiö, joka valmistaa, kehittää ja myy miehittämättömiä aalto- ja aurinkoenergialla toimivia Wave Glider -aluksia.

Käyttökohde

Wave Glider -aluksia käytetään lähinnä avomerellä tietojen keräämiseen ja välittämiseen alueilla, joissa laivoja, saaria tai muita vastaavia tukikohtia on saatavilla vain rajallisesti tai ei lainkaan. Wave Glidereita käyttävätkin erityisesti tutkimuslaitokset ja öljy-yhtiöt sekä asevoimat muun muassa sotilastiedusteluun.

Miehittämättömän aluksen telakointialustaa käytetään sekä maalla että laivojen kannella. Asiakas oli kokeillut tätä varten useita pyöriä, jotka kuitenkin rikkoutuivat varsin nopeasti. Arktiset lämpötilat, trooppinen aurinko ja suolainen merivesi asettivat pyörille suuria haasteita. Lisäksi laivojen kannet ovat usein varsin karkeita, mikä osaltaan on myötävaikuttanut pyörien ennenaikaiseen pettämiseen.


Ratkaisu vakiotuotevalikoimastamme

Ruostumattomat kääntöpyörät LEX-POBS 125XKA-FI ja LEX-POBS 160XKA-FI

Blicklen Yhdysvaltojen tytäryhtiön ja Rosenfeldin päätehtaan pyöräasiantuntijat löysivät yhteistyössä optimaaliseksi ratkaisuksi käyttökohteeseen pyörät LEX-POBS 125XKA-FI ja LEX-POBS 160XKA-FI. Aurinko ja laivan karkea kansi eivät vaikuta hydrolyysinkestävään Blickle Besthane Soft® - juoksupintaan tai korkealaatuisesta mustasta polyamidista valmistettuun pyörän keskiöön. Liukuvilla kumitiivisteillä varustetut ruostumattomat kuulalaakerit (2RS) ja ruostumaton teräsrunko ovat erittäin korroosionkestäviä. Blicklen pyörä- ja kääntölukitus Stop-fix estää tahattoman liikkumisen myös heiluvan laivan kannella.


Lopputulos

Asiakas testasi näitä pyöriä kaikkein äärimmäisimmissä oloissa, joissa pyöriä tultaisiin käyttämään. Hydrolyysinkestävät ruostumattomat Blickle-pyörät selvisivät kaikista testeistä kunnialla, joten ne hyväksyttiin sarjatuotantoon.


Edut ja tekniset tiedot LEX-POBS 125XKA-FI ja LEX-POBS 160XKA-FI 

  • Hydrolyysinkestävällä Besthane® Soft -juoksupinnalla varustettu ruostumaton pyörä kestää toistuvaa kastumista ja veteen upottamista ilman vaurioita.
  • Ruostumattomat 2RS-kuulalaakerit tekevät liikuttelusta helpompaa usein kosteissa oloissa käytettäviin liukulaakeripyöriin verrattuna.
  • Blicklen Stop-fix-lukitus pitää kohteen paikallaan myös aallokon keskellä keinuvassa laivassa.