Kontakti alustaan myös vaativissa oloissa

Raskaan sarjan kolmoispyörät LHD-ALST/RD 160K-933592 ja BHD-ALST/RD 160K-933599

Asiakas

SBB (Die Schweizerischen Bundesbahnen) on Sveitsin kansallinen rautatieyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee maan pääkaupungissa Bernissä. SBB kuljettaa vuosittain yli 458 miljoonaa henkilöä ja päivittäin jopa 175 000 tonnia rahtia. SBB onkin selvästi Sveitsin suurin henkilö- ja rahtiliikenteen toimija.

Haaste

Työn luonteesta johtuen SBB:n tuotantotilojen lattiat ovat erittäin epätasaiset. Työntekijöiden on usein siirreltävä painavia osia korkeiden kynnysten yli.
Koska asiakkaalla oli jo käytössään Blickle RD-sarjan pyörät, niiden käyttöä haluttiin jatkaa. Kiskojen ylittäminen kuitenkin aiheutti ongelmia, sillä kapeat RD-pyörät jäivät niihin osittain jumiin. Tämän seurauksena työntekijöiden oli usein vedettävä vaunuja irti kiskoista. Siitä aiheutui myös pieniä onnettomuuksia. Turvallisuussyistä SBB tarvitsi luotettavan ja edullisen ratkaisun erityisesti kiskojen ylityksiin.


Ratkaisu

Raskaan sarjan pyörät LHD-ALST/RD 160K-933592 ja BHD-ALST/RD 160K-933599

Perusteellisten keskustelujen ja paikan päällä suoritetun tilanneanalyysin jälkeen Blicklen Sveitsin-sivuliikkeen pyöräasiantuntijat kehittivät yhdessä SBB:n kanssa sopivan ratkaisun: pidennetyllä akselipultilla varustetun kolmoispyörän. Asiakkaan pyynnöstä keskipyöräksi otettiin Blickle Softhane®-polyuretaanijuoksupinnalla suurella kantavuudella ja pienellä vierintävastuksella varustettu pyörä. Tämän ALST-sarjan pyörän kummallakin puolella on RD-sarjan „Blickle Comfort“ umpikuminen Blickle Comfort -kaksikomponenttipyörä, joka oli SBB:llä laajalti käytössä jo ennestään. Tämä kolmen pyörän yhdistelmä on SBB:lle kustannustehokas vaihtoehto, joka ei enää jumitu tai aiheuta vaaratilanteita kiskoja ylitettäessä.


Lopputulos

Laajojen prototyyppitestien jälkeen asiakas on erittäin tyytyväinen kehittämäämme järjestelmään. SBB on siirtynyt käyttämään kyseisessä kohteessaan pelkästään näitä kolmoispyöriä. Kasvaneen tilausmäärän myötä voimme nykyään tarjota tätä erikoisratkaisua suoraan Blicklen päätehtaalta Saksan Rosenfeldistä.

Edut ja tekniset tiedot LHD-ALST/RD 160K-933592 BHD-ALST/RD 160K-933599

  • Keskipyörässä polyuretaanijuoksupinta Softhane® 75 Shore A (ALST-sarja), 550 kg:n kantavuus, optimaalinen kääntö- ja vierintävastus
  • Kaksi puolielastista umpikumipyörää (RD-sarja) sivuilla takaavat ajomukavuuden, kantavuus 225 kg/pyörä
  • Suuri kosketuspinta-ala helpottaa lattiaan upotettujen kiskojen ylittämistä
  • Kääntökehässä karkaistut laakeripinnat