Raskaat kuormat hallinnassa

Blicklen ErgoMove 4000 huolehtii pitkien kuormien turvallisesta ja ergonomisesta kuljettamisesta

Asiakas

MK-Lietz on kone- ja laiterakentamiseen erikoistunut yritys Hannoverin alueelta. Yritys arvostaa henkilökohtaista kontaktia asiakkaan kanssa. Pitkällisen kokemuksen siivittämänä valmistuu korkealaatuisia tuotteita kone- ja laiterakentamiseen. MK-Lietzin palveluihin kuuluu kuljetusvaunuihin, kuljetusjärjestelmiin, imulaitteisiin tai automatisointitekniikkaan liittyvä neuvonta, valmistus ja käyttöönotto syöttö- ja lajittelukoneiden alalla. MK-Lietzin asiakkaisiin lukeutuu kansallisia ja kansainvälisiä suurteollisuuden yrityksiä.

Haaste

Tilaa vievä pitkä kuorma ja samanaikaisesti neljä eurolavaa oli määrä kuljettaa hallin läpi ja hissillä seuraavaan kerrokseen. MK-Lietz oli kehittänyt kuljetusvaunuihinsa erityisen kuusipyöräisen järjestelmän. Sen ansiosta kuormattua vaunua pystyy kääntämään 360 astetta paikallaan. Reunoilla on neljä kääntöpyörää ja keskellä kaksi ohjaavaa pyörää. Pyörät ovat kiinni kääntövarsissa, jotka on kiinnitetty akselin kautta runkoon, ja ne ovat yhteydessä ohjaaviin pyöriin. Näin varmistetaan, että vaunu ei kallistu ja että ohjaavat pyörät ottavat aina maahan kiinni. Myös MK-Lietzin asiakkaan oli tarkoitus ottaa tämä järjestelmä käyttöön. Se ei kuitenkaan ollut selvää, mitä pyöriä käytettäisiin. Tähän liittyvät vaatimukset muotoiltiin selkeästi: “Etsimme yksinkertaista ja ergonomista ratkaisua jopa neljä tonnia painavien ja kuusi metriä pitkien kuljetinlaitteisiin tarkoitettujen teräsprofiilien siirtämiseen seuraavaan kerrokseen niin, että kuormaa ei tarvitse välillä purkaa”, kertoo Dennis Lietz, MK-Lietzin tuotantojohtaja.

Ratkaisu

EM4000-GBS 252K-ET-2FG 970419Ratkaisu alkoi hahmottuja pyöräasiantuntijoiden kanssa käytyjen intensiivisten keskustelujen jälkeen. Asiantuntijat suosittelivat ohjaaviksi pyöriksi ErgoMove 4000 -vetopyöriä. Sähköisen voimansiirtojärjestelmän avulla jopa neljän tonnin kuormia voidaan kuljettaa tehokkaasti. ErgoMove kuljettaa mutta myös ohjaa ja jarruttaa. Käsittelytyötä varten Blickle muokkasi ohjelmistoa ja teki vaunuun pieniä muutoksia. Seuraavaksi pohdintaa aiheutti runkoon sopivien pyörien valitseminen. “Olemme tehneet testejä paikan päällä ja päätyneet ehdottamaan LHD-ALB-tyypin kaksoiskääntöpyöriä optimaalisen kääntyvyyden varmistamiseen”, sanoo Timo Sieber. Näissä raskaan sarjan pyörissä on kestävä Blickle Besthane -juoksupinta, jonka kovuus on 92 Shore A. Rungossa käytetään vahvaa teräslevyä, joka takaa erinomaisen vakauden. Lisäksi Blickle toimitti ulkoisia akkuyksikköjä joustavan latauksen varmistamiseksi. Turvallisuudesta huolehtii erityinen puristussuoja. Se aktivoi hätäpysäytyksen välittömästi, jos vaunu osuu johonkin esteeseen tai seinään.

Lopputulos

ErgoMove 4000:n ja kaksoispyörien yhdistelmä on tuonut MK-Lietzille useita etuja. “Blicklen järjestelmä on tarjonnut meille tehokkaan ja varman ratkaisun. Käsittely on yksinkertaista ja ergonomia taattu”, kuvailee tuotantojohtaja Dennis Lietz. Myös puristussuojaa hän pitää järkevänä. “Työntekijöiden turvallisuus on tärkeässä roolissa raskaiden pitkien kuormien kuljettamisessa. Puristussuoja varmistaa sen.” Blicklen pitkäaikainen asiakas MK-Lietz käyttää ErgoMove 4000 -järjestelmää vasta nyt ensimmäistä kertaa – mutta se on osoittautunut niin toimivaksi ratkaisuksi, että uusiakin projekteja on jo suunnitteilla.

Tekniset tiedot ja edut Set EM4000-GBS 252K-ET-2FG + EM-Batterybox 0,15M

  • Kuusi metriä pitkien vaunujen vaivaton käsittely.
  • Eri painoisten vaunujen vaivaton ohjaus.
  • Puristussuoja varmistaa työntekijöiden turvallisuuden.
  • Ulkoiset akkuyksiköt varmistavat joustavan latauksen.