Pieni rakennekorkeus mutta erittäin suuri kantavuus ja luotettavuus

Räätälöity ratkaisu vihivaunuun (AGV) Grenzebach L1200S

Asiakas

Perheyritys Grenzebach Maschinenbau GmbH perustettiin vuonna 1960. Koneenrakennukseen erikoistuneella yrityksellä on tuotantolaitoksia Saksassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Romaniassa. Se on innovatiivisten automaatioratkaisujensa ansiosta useiden markkina-alueiden teknologiajohtaja eri puolilla maailmaa. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa automaattiseen osien kuljetukseen kehitetty vihivaunu Grenzebach L1200S.

Haaste

Vihivaunu Grenzebach L1200S ajaa kuorman (esim. taso, vaunu, teline tai hylly) alle, nostaa sen ja kuljettaa sen esiasetettuun päämäärään. Vihivaunu kuljettaa jopa 1,2 tonnia pitkittäin tai poikittain ja kääntyy paikallaan, mikä säästää tilaa. Grenzebachin vaatimuksena oli, että suuren hyötykuorman vuoksi vihivaunun pyörien kantavuuden on oltava suuri mutta rakennekorkeuden pieni. Vihivaunun vetopyöriltä vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä ja suurta kuormitettavuutta, mutta niiden asennustila on ennalta määritetty ja ahdas.

Ratkaisu

LSD-ALTH 101K-AS-FA-902289Tiiviissä yhteistyössä Grenzebachin tuotesuunnittelijoiden kanssa kehitettiin ratkaisu, joka täytti kaikki vaatimukset. Perusteellisten testien jälkeen Blickle päätyi käyttämään erikoistukipyörää LSD-ALTH 101K-AS-FA. Siinä on massiivinen hitsattu kääntökehä ja äärimmäisen rajoitetun asennustilan vuoksi tarkka korkeuden toleranssi. Kaksoispyörä mahdollistaa jopa 600 kilon kantavuuden pitkäaikaisessa käytössä, ja se vakuuttaa pienellä kääntövastuksellaan. Kaksoispyörien molemmissa pyörissä on Blicklen 92 Shore A -kovuuden Extrathane®-polyuretaanijuoksupinta Siksi pyörien vierintävastus on alhainen, kuluminen pientä ja juoksupinnan viilto- ja jatkorepeämislujuus suuri. Antistaattinen malli suojaa lisäksi sähkövarauksilta. Vetopyörien kohdalla valinta osui erikoisvetopyörään GBA 178x50/8, jonka laippageometria on tähän tarpeeseen sovitettu. Valurautakeskiöön valettiin premium-juoksupinta Blickle Besthane®, jonka kovuus on 92 Shore A. Se tekee vetopyörästä erittäin hyvin kulutusta kestävän ja vierintävastuksesta erittäin pienen, mikä parantaa energiatehokkuutta.


Lopputulos

Blicklen kaksoispyörä ja vetopyörä mahdollistavat käytön vuorokauden ympäri. Optimaalisesti yhteen sovitettu vetoratkaisu ja kaksoispyörät mahdollistavat tilaa säästävän pienen, alle yhden metrin kääntösäteen. Grenzebach on täysin tyytyväinen Rosenfeldissä valmistettuihin erikoisratkaisuihin. ”Blickle toteuttaa nopeasti ja joustavasti erikoisratkaisuja, jotka toimivat moitteettomasti asiakkaidemme käyttökohteissa päivästä toiseen”, kertoo Erwin Herre, Head of Product Management Intralogistics, Grenzebachilta.

Edut ja tekniset tiedot – erikoistukipyörä LSD-ALTH 101K-AS-FA ja erikoisvetopyörä GBA 178x50/8

  • Pieni vierintävastus ja kulutus
  • Hyvä viilto- ja jatkorepeämislujuus
  • Huoltovapaa käyttö ympäri vuorokauden
  • Antistaattinen malli suojaa sähkövarauksilta
  • Tukipyörän massiivinen hitsattu kääntökehä varmistaa maksimaalisen kantavuuden
  • Kaksoispyörien ansiosta tilaa säästävä kääntösäde