AGV (vihivaunu)

Tiukimmat vaatimukset pienimmässä mahdollisessa tilassa

Vihivaunut ovat lattialla kulkevia kuljetusvälineitä, joilla hoidetaan yrityksen sisäisen logistiikan kuljetuksia automatisoidusti ja ilman kuljettajaa. Ilman kuljettajia toimivaan kuljetusjärjestelmään kuuluu yleensä useita keskusohjausjärjestelmään yhdistettyjä vihivaunuja. Ne kuljettavat niin pieniä kuin suurempiakin kuormia ja mahdollistavat tehokkaan, turvallisen ja automatisoidun logistiikkaprosessin, joka on usein toiminnassa vuorokauden ja viikon ympäri.

Kuljettajattomissa kuljetusjärjestelmissä haasteena on mahduttaa moniin vaatimuksiin vastaavat pyörät mahdollisimman pieneen tilaan. Näin yhden vihivaunun kantavuus voi olla muutamista kiloista useisiin tonneihin. Vihivaunujen pyörät eroavat muista pyöristä erityisesti korkean kuormitettavuutensa takia, sillä nämä pyörät ovat yleensä jatkuvassa käytössä. Nämä käyttöolosuhteet vaativat usein erityisesti vihivaunuihin suunniteltuja juoksupintaratkaisuja sekä jatkuvaan käyttöön soveltuvia pyörän laakereita.

Erityisesti vihivaunukäyttöön sopivat juoksupintamateriaalit Blickle Besthane® ja Vulkollan®. Niiden vierintävastus on erittäin pieni, ja ne on saatavana vakiojuoksupyörinä sarjoihin GB ja GVU sekä vakiovetopyörinä sarjoihin GBN, GVUN ja VSVU. Erityisesti kuljettajattomiin kuljetusjärjestelmiin suunnitellut runkoratkaisumme mahdollistavat osaltaan pyörien pitkäaikaisen ja huoltovapaan käytön. Blickleltä löytyy myös erittäin laaja valikoima erikoisratkaisuja näihin käyttökohteisiin aina erittäin pienikokoisista kääntöpyöristä erikoislaakereilla ja juoksupinnan erikoisgeometrialla varustettuihin pyöriin ja sähkömagneettisesti jarrutettaviin raskaan sarjan pyöriin asti.