Blicklen sähkökäyttöinen ErgoMove 1000 -voimansiirtojärjestelmä käytössä 

Blickle toimittaa ErgoMoven rautateiden huoltolaitteisiin

Asiakas

Cromatechin pääkonttori sijaitsee Sveitsin Gossaussa, St. Gallenin kantonissa. Se kehittää ja rakentaa laitteita ja koneita eri aloille, esimerkiksi junien ja raitiovaunujen kunnossapitoon ja huoltoon. Sveitsin valtion rautatiet (Schweizerische Bundesbahnen AG, SBB) ja useat pienemmät alueelliset rautatieyhtiöt luottavat vuonna 1988 perustetun yrityksen ratkaisuihin. Cromatechillä on tällä hetkellä noin 20 työntekijää.

Haaste

Cromatechin valikoima kattaa myös vaunut ja liikuteltavat täyttöjärjestelmät junien hiekoitushiekkasäiliöiden täyttämiseen. Näin varmistetaan, että liikkeelle lähtiessä pyörät eivät pyöri tyhjää ja toisaalta, että lumisilla alueilla jarrutus on turvallista ja kiihdytys tehokasta. Cromatech on jo jonkin aikaa käyttänyt Blicklen pyöriä varmistaakseen, että jopa 1 000 kiloa painavien laitteiden siirtäminen pitkiä matkoja paikasta toiseen asemalaiturilla ja varikolla olisi turvallista ja luotettavaa. Laitteiden liikkeelle saamiseen ja jarruttamiseen piti kuitenkin käyttää huomattavan paljon voimaa.

Ratkaisu

Cromatech - Einsatz Blickle ErgoMove

Blicklen sähköinen ErgoMove 1000 -voimansiirtojärjestelmä tarjosi tähän haasteeseen täydellisen ratkaisun. Se on suunniteltu jopa 1 000 kilon painoisten kuormien kuljettamiseen, ja se pienentää liikkeelle lähtemiseen tarvittavan tehon näin minimiin – jarrutusta puolestaan tukee integroitu vastavirtajarru. Lisäksi ErgoMove-järjestelmä tehostaa myös ohjausta. Järjestelmää ohjataan ergonomisella kahvalla, joka siirtää käyttäjän liikkeet vetopyöriin.
FBlicklen asiantuntijat sovittivat ratkaisunsa yksilöllisesti sveitsiläisen yrityksen huoltolaitteisiin niiden todellisten käyttöolosuhteiden mukaan: Jotta laitteet eivät esimerkiksi jäisi jumiin raiteille, niiden pyörien pitäisi pystyä ylittämään leveydeltään jopa 60 mm:n aukkoja ongelmitta. Tästä syystä Blickle esitti huoltolaitteiden vaunuihin kaksoispyöriä aus.

Blicklellä oli ratkaisu myös käyttökohteessa olevien erilaisten kaltevien pintojen asettamiin vaatimuksiin. Pyörissä oleva helposti kytkettävä lukitus armistaa, että laitteet eivät lähde vierimään kaltevilla pinnoilla. Integroitu turvajarru apautuu vain, kun anturin kädentunnistus aktivoituu eli vain silloin, kun käyttäjä vapauttaa jarrun tarkoituksella. Käytön aikana voimansiirtotuki helpottaa kaltevien pintojen ylittämistä ja vastavirtajarru tehostaa jarrutusta alamäessä. Sen, kuinka jyrkkiä nämä kaltevat pinnat ja alamäet saivat olla, Blickle määritti yhdessä Cromatechin kanssa testiarvojen perusteella ja konfiguroi sen perusteella ErgoMove-järjestelmän ohjelmiston. Käytössä tarvittavien akkujen vaihtaminen käy nopeasti ja vaivattomasti, joten laitteet ovat jatkuvasti käyttövalmiina.


Lopputulos

Plug-and-Play-ominaisuuden ansiosta sähköisen voimansiirron asentaminen on helppoa ja sen toiminta intuitiivisesti ymmärrettävissä Yksilöllisen ohjainliitännän ansiosta Cromatech pystyi integroimaan Blicklen teknologian erilaisissa käyttötarkoituksissa käytettäviin olemassa oleviin vaunujärjestelmiinsä ongelmitta. Näin ErgoMove-järjestelmä asennettiin muun muassa erilaisiin kuljetusvaunuihin ja liikuteltaviin hiekoitushiekan täyttöjärjestelmiin.

Sveitsiläinen yritys pystyi luottamaan Blicklen tukeen myös jälkimarkkinoinnin ja huollon suhteen. Laite- ja konerakentajat hyötyvät ErgoMoven ansiosta räätälöidystä ratkaisusta mutta myös pitkäaikaisesta kumppanuudesta, joka kestää pitkään vielä yksittäisen järjestelmän käyttöönoton jälkeenkin.


ErgoMove 1000:n tekniset tiedot ja edut

  • Käyttäjien ergonominen tuki jopa 1 000 kg:n kuormia käsiteltäessä.
  • Yksinkertainen asennus Plug-and-Play-ominaisuuden ansiosta.
  • Ohjauksen intuitiivinen toiminta
  • Kattavat jälkimarkkinointipalvelut.
  • Turvallinen jarrutus integroidun turvajarrun ansiosta

Tuotevideon löydät täältä.