Mittatilauksena tehdyn asiakaskohtaisen ratkaisun ja edullisen hinnan täydellinen yhdistelmä

Kääntöpyörä pyörälukituksella LE-TPA 127G-FK-FIRA-931223

Asiakas

… on Yhdysvaltojen johtava vähittäistavaroiden varastointiin ja kuljetukseen tarkoitettujen vaunujen valmistaja. Asiakkaina sillä on useita nimekkäitä maailmanlaajuisia vähittäistavaraketjuja, kuten Walgreens Boots Alliance, Dollar General ja CVS.


Haaste

Amerikkalainen vaunuvalmistaja tuottaa vuosittain erittäin suuria määriä rullakoita vähittäistavaroiden varastointiin ja kuljetukseen. Kääntöpyörät tuotiin aiemmin suurimmaksi osaksi suoratuontina Kiinasta yhdysvaltalaisen kilpailijan toimittamina. Jotta varastointivaunut voidaan kuljettaa kuorma-autossa turvallisesti ja tilaa säästäen, kääntöpyörien pienen kokonaiskorkeuden lisäksi tarvitaan varma paikallaan pysyminen lukitusjärjestelmällä.
Aiemmin käytetyissä kääntöpyörissä oli pyörä- ja kääntölukitus, ja ongelmana oli lukitun kääntökehän vaurioituminen kuljetuksen heilahdellessa. Lisäksi optimointitoiveena oli lukituksen käyttäjämukavuuden parantaminen: Kompaktin vaunurakenteen ja kääntöpyörien tarkoituksella pienen kokonaiskorkeuden vuoksi lukitusvivun ja vaunun pohjan välissä ei ollut juurikaan tilaa.


Ratkaisu

Kääntöpyörä pyörälukituksella LE-TPA 127G-FK-FIRA-931223

Tarkan hinnoittelun markkinoilla edullisen mutta silti mittatilaustyönä tehdyn kääntöpyörän tarjoaminen perustuu Blicklellä mahdollisimman monien vakio-osien käyttöön ottaen huomioon täysin automatisoidun tuotanto- ja asennusprosessin. Jotta kuorma-autokuljetuksessa aiheutuvia kääntökehien vaurioitumisia voidaan estää, pyörissä käytetään – toisin kuin aiemmissa kilpailevissa tuotteissa – pyörälukitusta ilman kääntökehälukitusta.
Tähän oli olemassa useita vaihtoehtoisia ratkaisuja, jotka esiteltiin asiakkaalle ja niistä keskusteltiin. Lopulta käyttöön päätynyt ratkaisu perustuu vakio-kääntörunkoon, jossa on jättöpuolella oleva lukitus (FI). Siihen kuuluva lukitusvipu on sovitettu niin, että pyörälukituksen vapautuspoljin on lyhennetty. Lukituksen käyttö ja vapautus on siis mahdollista ongelmitta ilman kosketusta vaunun pohjaan.


Lopputulos

Blicklen FIRA-pyörälukituksella rikkoutumiset ja kuljetusvauriot vähenivät huomattavasti kilpailijan pyöriin verrattuna. Käyttämällä vakio-osia ja ottamalla huomioon automatisoidun valmistusprosessin asiakas saa edullisen ja räätälöidyn erikoisratkaisun, jota on saatavana hyvin suuria määriä pienellä toimitusajalla.

Tekniset tiedot ja tuotteen edut LE-TPA 127G-FK-FIRA-931223 

  • pyörälukitus (ilman kääntölukitusta) vähentää kuljetusvaurioita
  • lukitusvivun optimoitu vapautuspoljin jättää enemmän tilaa vaunun pohjan ja lukituksen väliin
  • yksilöllinen asiakaskohtainen erikoisratkaisu, joka perustuu kuitenkin vakio-osiin ja täysimittainen automatisoinnin hyödyntäminen valmistuksessa ja asennuksessa
  • valinnaisesti Blicklen Modulaarisen järjestelmän ansiosta voidaan käyttää erilaisia pyöriä. (esim. TPA, PP, POEV)
  • nopea saatavuus suurina määrinä