Blicklen ratkaisu parantaa ajomukavuutta

Raskaan sarjan kiilaurallinen vetopyörä GSTN 252/25H7-918693 ja hitsattu raskaan sarjan kääntöpyörä LO-GTH 200K-RI20-916347

Asiakas

... on saksinostinten valmistaja ja kaikki kehitystyö tehdään päätehtaalla Iso-Britanniassa. Yritys on erikoistunut valmistamaan tuotteita suhteellisen mataliin korkeuksiin, noin 4-5 metriin. Verrattuna portaisiin ja tikkaisiin, on näiden korkeuksien saavuttaminen nostimilla tehokkaampaa ja turvallisempaa.

Haasteet

Liikkuviin työskentelytasoihin asiakas käytti kilpailijoidemme veto- ja kääntöpyöriä. Näitä nostimia käytetään pääasiassa teollisuudessa sisätiloissa, joten vetopyörältä odotettiin hyvää kitkaa ja pientä vierintävastusta. Näin ollen käyttöön oli valittava pitävä polyuretaanipyörä. Erityisesti pieni vierintävastus oli kriittinen tekijä ajatellen niitä tilanteita, kun nostinta pitää siirtää käsin. Nostettavat työtasot, joita käytetään sisätiloissa, ovat akkukäyttöisiä, jotta työskentelytilaan ei tulisi epäterveellisiä pakokaasuja. Jotta akun toiminta-aika olisi maksimaalisen pitkä, halusi asiakas kääntöpyörän, jossa vierintävastus on mahdollisimman pieni.


Ratkaisumme

Schwerlast-Antriebsrad mit Nabennnut GSTN 252/25H7-918693

Yllä kuvattuun käyttöön soveltuu parhaiten GSTN-sarjan vetopyörä, jossa juoksupinta on valmistettu Blickle Softhane® -polyuretaanielastomeerista. Tämän materiaalin etuina ovatkin erityisesti hyvä ajomukavuus ja hyvä kitka. Asiakkaan toiveen mukaisesti juoksupinta valmistettiin jälkiä jättämättömänä harmaana ja keskiö maalattiin nostimeen sointuvalla mustan sävyllä.
Tukipyöräksi valittiin LO-GTH –sarjaan perustuva ratkaisu. DGTH-sarjan pyörälle on ominaista tähän käyttötarkoitukseen välttämätön pieni vierintävastus. Johtuen rajoitetusta tilasta jouduttiin kääntöpyörän kääntöpoikkeamaa pienentämään vakiosta. Tämän lisäksi runkoon ztehtiin loveus suuntalukitusta varten, joka olisi suoraan nostimeen integroitu kauko-ohjattava mekanismi.


Lopputulos

Stahlgeschweißte Schwerlast-Rolle LO-GTH 200K-RI20-916347

Pyörät ovat käytössä osoittaneet, että nämä massaräätälöidyt pyörät vastaavat asiakkaan esteettisä vaatimuksia ja sopivat nostimen muotoiluun. Pienentyneen vierintävastuksen myötä on voitu säästää energiaa ja siten pidentää akkujen latausväliä.


GSTN 252/25H7-918693 ja LO-GTH 200K-RI20-916347, edut ja tekniset tiedot

GSTN:
  • Paksun ja elastisen juoksupinnan myötä erittäin suuri ajomukavuus
  • Juoksupinta korkealuokkaista reaktiovalettua Blickle Softhane® -polyuretaanielastomeeria

LO-GTH:
  • Energiatehokkuutta pienen vierintävastuksen myötä