Toisenkin robottisukupolven käytössä varastoalan huipputoimija luottaa Blicklen erittäin tarkkoihin pyöriin

Blickle Besthane® -polyuretaanipyörät ALB 144x19/17-15K-AS-895871

Asiakas

Yritys lukeutuu Norjan 500 suurimman yhtiön joukkoon ja sillä on sivutoimipisteitä ympäri maailman. Automatisoituja hyllykköhissejä käyttävät useat nimekkäät brändit maailmanlaajuisesti.


Haaste

Asiakas on kehittänyt automaattisen varastointi- ja valmistelujärjestelmän. Tuotteet varastoidaan muovilaatikoissa, ja kiskojärjestelmillä liikkuvat robotit keräilevät ne. Robottien pohjakaava on suorakulmainen ja järjestelmään asennettiin yhteensä kahdeksan pyörää. Neljä pyöristä on ajosuuntaan ja neljä poikittaissuuntaan. Kaikkia pyöriä voidaan laskea ja nostaa. Šakkilaudan tyyppisesti järjestetty kiskojärjestelmä edellyttää suurta tarkkuutta pyörien ripustukselta ja geometrialta.

Asiakas oli jo aiemmalle sukupolvelle käyttänyt menestyksekkäästi erityisiä Blickle FALTH 130x20/12-14K-AS-899730 -ohjausrullia, der Serie FALTH 130x20/12-14K-AS-899730 mit Extrathane® -polyuretaanijuoksupinta Blickle Extrathane® erfolgreich eingesetzt.

Uusi robottisarja saa voimansa jatkokehitellystä moottorijärjestelmästä, mikä asettaa lisävaatimuksia pyörille. Kaikki yhden kulkusuunnan neljä pyörää on yhdistetty yhteen moottoriin. Tämä tehostaa voimansiirtoa kulkukiskoille liikkeelle lähdön ja jarrutuksen aikana. Se mahdollistaa myös suuremmat kiihdytysnopeudet ilman vaaraa pyörien lipsumisesta.


Ratkaisu

ALB 144x19/17-15K-AS-895871

Moottorijärjestelmien tehokkuuden takaamiseksi valittiin ALB-sarjan vetopyörät. Niissä on antistaattisesta polyuretaanielastomeerista valmistettu Blickle Besthane®. juoksupinta. Blickle kehitti tämän materiaalin erityisesti suurille nopeuksille ja kiihdytyksille. Liikkeellelähtö- ja vierintävastus on vielä selvästi pienempi kuin pyörissä, joissa on Blickle Extrathane® -pinta.
Keskiöksi valittiin erityinen alumiinikeskiö, joka takaa, että pyörä kulkee tarkasti kiskojärjestelmällä.
Uuden moottorijärjestelmän kanssa uusiksi kehitetty pyörä mahdollistaa suuremman kantavuuden ja suuremmat kiihdytys- ja käyttönopeudet.


Lopputulos

Asiakkaan uuden hyllykköhissisukupolven tehokkuus pääsi kohoamaan uusiin korkeuksiin Blicklen vetopyörien ansiosta. Suurista nopeus- ja kiihdytysarvoista huolimatta robotit kulkivat erittäin tarkasti kiskojärjestelmillä. Pienenä sivuvaikutuksena laitteen energiankulutusta voitiin laskea pienen liikkeellelähtö- ja vierintävastuksenansiosta.


Edut ja tekniset tiedot ALB 144x19/17-15K-AS-895871

  • uudestaan kehitetty pyörä, jonka juoksupinnan materiaali on antistaattinen Blickle Besthane® -versio (sisäinen vastus 109 Ω)
  • parempi liikkeellelähtö- ja vierintävastus, minkä ansiosta energiatehokkuus nousi
  • käytön tehokkuuden paraneminen