Luotettavaa kuljetusta raskaille kuormille

Raskaan sarjan pyörä GB 340x200/75F7-295-921579

Asiakas

… pitää pääkonttoriaan Etelä-Ruotsissa. Heidän insinöörinsä ovat työskennelleet koneenrakennusalalla jo yli 30 vuotta, erityisesti puristus- ja valmistusalalla sekä auto-, ilmailu- ja tuulivoimateollisuudessa. Heidän ydinosaamistaan on raskaiden ja haastavanmuotoisten kuormien nostaminen, kääntäminen ja kuljettaminen. Tuoterepertuaariin kuuluu yksittäisiä kuljetusvaunuja, yksittäisiä koneita ja kokonaisia tuotantolinjoja.

Haaste

Asiakas tuottaa sähköisiä ajoneuvoja raskaiden, jopa 500 tonnin, kuormien kuljettamiseen. Joitakin näistä ajoneuvoista voidaan käyttää myös itsenäisinä kuljetinjärjestelminä (vihivaunuina).

Asiakas on kehittänyt ajoneuvojensa ohjaamiseen omanlaisensa pyörän, joka toimiivetopyöränä. Kuljetusalustoissa on yhdestä neljään tällaista vetopyörää alustan rakenteen mukaan. Ne on suunniteltu kuljettamaan raskaita kuormia alhaisella nopeudella (noin 3–4 km/h). Näitä sähköisiä ajoneuvoja käytetään yleensä tasaisella betonialustalla. Käyttötarkoituksesta johtuen on tärkeää, että pyörät ovat kooltaan kompakteja ja kantavat erittäin suuria kuormia.

Joidenkin vuosien ajan käytössä oli pyörä, jonka laatu ei vastannut vaatimuksia. Pyörä valmistettiin kahdessa osassa, ja sen osat tilattiin kahdelta eri toimittajalta: yhdeltä pyörän keskiö ja toiselta Vulkollan®-juoksupinta. Laatuongelmat aiheuttivat reklamaatioita sekä suuria huolto- ja uushankintakustannuksia.

Enempien kustannusten välttämiseksi asiakas tarvitsi yhden valmistajan tekemän laadukkaan vetopyörän, jonka kantokyky on kuusi tonnia.


Ratkaisu

Raskaan sarjan pyörä GB 340x200/75F7-295-921579Blicklen GB-sarjan pyörien Besthane®-polyuretaanijuoksupinta ja tukeva asiakkaan vaatimusten mukainen suomugrafiittivaluraudasta valmistettu keskiö tarjoavat vakautta ja pienen vierintävastuksen. Paremman tehokkuuden ansiosta myös sähköisten kuljetusajoneuvojen käyttöaika kasvaa. Kuusi tonnia kantavan pyörän halkaisija on vain 340 millimetriä, joten se vastaa asiakkaan vaatimuksia ja sopii ajoneuvon alle ongelmitta.

Lopputulos

Blicklen kokonaisratkaisun ansiosta asiakkaan hankintakustannukset, toimitusaika ja seurannaiskustannukset alenivat merkittävästi.

Edut ja tekniset tiedot GB 340x200/75F7-295-921579

  • korkea 6 000 kg:n kantavuus ja kompakti mitoitus
  • pienempi, energiaa säästävä vierintävastus
  • laadukas tuote yhdeltä valmistajalta
  • luotettavat toimitusajat ja pienemmät hallintakustannukset