Optimaalinen käsiteltävyys ja hiljainen kulku

Raskaan sarjan pyörät elastisella Blickle SoftMotion -pehmytkumirenkaalla LH-ALES 160K-SG-FS35

Asiakas

... on tsekkiläinen auto- ja moottorivalmistaja, joka kuuluu saksalaiseen autokonserniin. Ajoneuvovalmistajalla on pelkästään Tsekissä noin 33 000 työntekijää ja se myi vuonna 2017 1,2 miljoonaa autoa, mikä vastaa noin 16 miljardin euron liikevaihtoa.

Käyttökohde

Autovalmistajan asennustehtaalla riittää ääntä. Keräilyvaunuilla kuljetetaan jatkuvasti autonosia tehtaan betonilattioita pitkin. Hallin lattia on kyllä sileä, mutta siinä on säännöllisin välein liikuntasaumoja, joissa on valurautainen ritilä.

Käytettävissä vaunuissa on kilpailijan jälkiä jättämättömät harmaat elastiset umpikumipyörät. Koska nämä pyörät ovat olleet käytössä jo kauan ja kumiset juoksupinnat ovat suhteellisen kovat, ohjattavuus ei ole melko korkean vierintä- ja kääntövastuksen vuoksi optimaalinen. Myös keräilyvaunun kuljettamisesta syntyvä melu ylittää annetut melurajoitukset. Turvallisuussyistä olemassa oleva pyörien varvassuoja osuu lattiaan saumoja ylitettäessä, joten tämän lisävarusteen elinkaari ei ole kovin pitkä. Asiakas toivoo uutta pyöräratkaisua, jossa vierintä- ja kääntövastus on huomattavasti pienempi ja juoksupinnoissa on erittäin hyvät äänenvaimennusominaisuudet. Varvassuojan on oltava niin korkealla, ettei se osu lattiaan kynnyksiä ylitettäessä.

Asiakas toivoo uutta pyöräratkaisua, jossa vierintä- ja kääntövastus on huomattavasti pienempi ja juoksupinnoissa on erittäin hyvät ääntä vaimentavat ominaisuudet. Varvassuojan etäisyyden lattiasta on oltava niin suuri, että sen osuminen lattiaan kynnyksiä ylitettäessä on poissuljettu.


Ratkaisumme vakiotuotevalikoimasta

Erinomaiset vaimennusominaisuudet ja huomattavasti melua vähentävä Blickle SoftMotion - pehmytkumijuoksupinta ALES-pyöräsarjassa tarjoavat täydellisen ratkaisun tätä käyttötarkoitusta varten. Paksu 55 Shore A -kovuinen juoksupinta on liitetty tiukasti alumiinikeskiöön ja mahdollistaa erittäin rauhallisen ajon.

Se on erittäin elastinen, joten sen vierintävastus on pieni. Blicklen vankka raskaan sarjan runko LH-runkosarjasta ja kestävä teräksinen varvassuoja, jonka etäisyys lattiasta on 35 mm, täydentävät pyörän optimaalisesti toimivaksi kokonaisratkaisuksi, joka täyttää kaikki asiakkaan vaatimukset.


Lopputulos

Blicklen LH-ALES-sarjan pyörät osoittavat täydessä käytössä testattuina erinomaisia vaimennusominaisuuksia sekä selvästi paremman vierintä- ja kääntövastuksen. Käsikäytön ohjattavuus on tämän ansiosta parantunut merkittävästi.

Varvassuoja ei enää osu lattiaan kynnyksiä ylitettäessä. Sekä pyörät että lattiat säästyvät ja korjaus- ja jälleenhankintakulut pienenevät. Autonvalmistaja on innoissaan selkeästä melun vähenemisestä, joka saatiin aikaan ottamalla käyttöön elastiset Blickle SoftMotion-pehmytkumipyörät.


Tekniset tiedot ja tuotteen edut LH-ALES 160K-SG-FS35 

  • melun vaimentaminen Blickle SoftMotion-juoksupinnalla
  • pieni vierintä- ja kääntövastus
  • kestävä varvassuoja, joka ei osu lattiaan
  • parempi ergonomia huomattavasti suuremmalla ajomukavuudella
  • kulujen aleneminen vähentyneiden rikkoutumisten ansiosta