Useiden tonnien painoisten moottorien siirto turvallisesti

Raskaan sarjan pyöriä ilmailualan asiantuntijalle – HYDRO

Asiakas

HYDRO SYSTEMS KG on siviili- ja sotilaslentokoneiden huolto-, korjaus- ja asennustöissä käytettävien koneiden ja laitteiden maailman markkinajohtaja. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Biberachissa Baden-Württembergin osavaltiossa. Lisäksi sillä on edustus ja palvelukeskuksia Saksassa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa, Kiinassa, Singaporessa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja Yhdysvalloissa, joista se toimittaa innovatiivisia ja korkealaatuisia ratkaisuja yritysasiakkaille yli 120 maassa.


Haaste

Blicklen haasteena oli kehittää pyöriä suihkumoottorien kuljettamiseen käytettäviin telineisiin. Telineiden avulla useiden tonnien painoisia turbiineja kuljetetaan takaisin lentokoneeseen huolto- ja korjaustöiden jälkeen. Laitteita hyödynnetään sekä moottorien turvallisessa kuljettamisessa että niiden tarkassa asemoinnissa asennuksen aikana. Tällöin ne usein altistuvat äärimmäisille lämpötiloille, UV-säteilylle ja vaikeakulkuiselle maastolle, koska niitä käytetään ulkotiloissa.


Ratkaisu

Blickle Schwerlastrollen sorgen für den sicheren Transport von TriebwerkenBlickle kehitti HYDROlle kaksoispyörät, joissa käytetään suuria kuormia kestäviä GTH-sarjan pyöriä. Niissä on erityisen vakaat suomugrafiittivalurautakeskiöt ja Blicklen korkealaatuinen Extrathane-polyuretaanijuoksupinta. Telineessä on neljä hitsattua kaksoispyörää, joiden päällä painavat moottorit voidaan kuljettaa vakaasti myös epätasaisilla alustoilla.

Lisäksi pyörissä on suuntalukitus. Kääntökehä kiinnitetään lukituspultilla, mikä takaa erinomaisen suuntavakauden kuljetuksen aikana. Kääntyvien pyörien ansiosta moottori voidaan asemoida tarkasti lentokoneeseen. Erittäin suuren pitovoiman omaava Radstop-pyörälukitus lukitsee pyörät niin, että teline pysyy vakaana eikä pääse liukumaan asennuksen aikana suuresta kuormituksesta huolimatta. Se helpottaa työskentelyä ja ehkäisee onnettomuuksia ja moottorin vaurioitumista.


Lopputulos

Blicklen ratkaisu on HYDROn käytännön toteutuksessa erittäin vakuuttava: Pyörät toimivat käyttötarkoituksessaan luotettavasti, ja moottorien kuljettaminen sujuu niiden avulla turvallisesti ja tarkasti. Ne saavat pisteitä myös paremmasta kestävyydestä pitkien ja kalliiden korjausaikojen jäädessä unholaan. Lisäksi Blicklen yksilöllinen ratkaisu oli suunnittelukustannuksista huolimatta edullisempi kuin aiemmin käytössä ollut tuote. Hyvän HYDRO-yhteistyön ansiosta pyörävalmistaja pystyi suunnittelemaan, valmistamaan ja toimittamaan tarvittavat komponentit nopeasti, mihin tämä ilmailualan asiakas olikin erityisen tyytyväinen.


LSD-GTH 302K-RAH-RI4H-pyörien tekniset tiedot ja edut

  • Keltapassivoinnilla käsitelty kestävä hitsattu raskaan sarjan kääntörunko on erittäin hyvin suojattu korroosiolta.
  • Kumpaankin pyörään vaikuttava pyörälukitus tuottaa suuren lukitusvoiman, jotta suuretkin kuormat saadaan lukittua turvallisesti.
  • Erinomainen suuntavakaus suuntalukituksen ansiosta.
  • Erityisen tukeva suomugrafiittivalurautakeskiö.