Hätätapauksissa luotettavasti paikan päällä

Hitsatut raskaan sarjan kaksoispyörät ilmakumirenkailla LSD-PS 464K-946549 ja BSD-PS 464K-946545

Asiakas

... on insinööriyritys, joka on erikoistunut tilaustöiden tarjoamiseen sekä telakka-alan ratkaisuihin.

Haaste

Insinööripalveluiden tarjoaja valmistaa loppuasiakkailleen pelastushelikopterien siirtoalustoja, jotka on hinattava hangaarista kiitoradalle.

Siirtoreitti on valmistettu erittäin herkästä materiaalista, bitumisorasta. Alkuperäiset, kilpailijan asentamat pyörät aiheuttivat erittäin suuren pintapaineen, mikä johti maapohjan merkittäviin vaurioihin.

Tästä syystä loppuasiakas vaati ratkaisua, jonka pintapaine olisi pienempi ja joka olisi siten lattiaystävällisempi. Tällä käyttöalueella vaaditaan lisäksi hätätilanteessa suuria nopeuksia ja erittäin suurta dynaamista kantavuutta. Sen vuoksi kriteerinä oli myös erityisvahvistettu raskaaseen käyttöön tarkoitettu runko.


Ratkaisu

Hitsatut raskaan sarjan kaksoispyörät ilmakumirenkailla LSD-PS 464K-946549 ja BSD-PS 464K-946545

Asiakkaan vaatimusten täyttämiseksi Blicklen insinöörit kehittivät erikoiskaksoispyörän, jonka osana on Blicklen vakiomallinen PS-sarjan raskaaseen käyttöön tarkoitettu pyörä. Erityisen tukevissa ilmakumipyörissä, joiden halkaisija on 460 mm, on vankka, pultattu teräsvanne ja renkaan kovuus 60 Shore A. Ilmatäytteisten renkaiden vierintävastus on pieni, ja ne takaavat parhaan ajomukavuuden. Pehmeän juoksupinnan ansiosta renkaiden pintapaine on erittäin pieni, joten asiakkaan herkkä tien pinta ei vaurioidu.

Hitsatun raskaaseen käyttöön soveltuvan LSD/BSD-sarjan kääntö- ja kiintorungon ja pyörien väliin lisätyn kolmannen haarukkalevyn ansiosta erikoispyörä on erittäin kestävä ja selviytyy ongelmitta yli 1 500 kilogramman kantavuus- ja 25 km/h -nopeusvaatimuksista.


Lopputulos

Loppuasiakas korvasi kaikki aiemmat pyörät Blicklen LSD/BSD-PS-sarjan raskaaseen käyttöön soveltuvilla erikoispyörillä ja vältti siten suuret tien pinnoitteen korjaamisen aiheuttamat seurannaiskustannukset. Vahvistetut kaksoispyörät kestävät suuria nopeuksia vaivatta.


Tekniset tiedot ja tuotteen edut LSD-PS 464K-946549 ja BSD-PS 464K-946545

  • suuri dynaaminen kantavuus 1 500 kg nopeudella 25 km/h
  • erittäin vähäinen pintapaine
  • erityisen kestävä rakenne, koska runkoa on vahvistettu kolmannella haarukkalevyllä