Kompakti rakenne tuo kustannussäästöjä

Jousitettu raskaan sarjan pyörä LSFE-ALST 200K-RA-931841

Asiakas

… on saksalainen autonvalmistaja, joka on ollut jo vuosien ajan yksi premium- ja urheiluautosegmentin johtavista toimijoista. Vuonna 2017 konsernin yli 88 000 työntekijää ja yli 1,9 miljoonaa toimitettua autoa loivat noin 60 miljardin euron liikevaihdon.

Haaste

Jousitettu raskaan sarjan pyörä LSFE-ALST 200K-RA-931841

Eräässä konsernin tehtaista käytetään jousitettuja raskaan sarjan erikoispyöriä autojen osia kuljettavissa kehikoissa.

Asiakas halusi käyttää hyväksi havaittuja pyöriä samankaltaiseen tarkoitukseen. Yrityksen työvälinesuunnittelijat halusivat useista syistä johtuen tehdä muutoksia pyörän lukitusjärjestelmään. Yhtenä tarkoituksena oli alentaa nykyisten kehikkojen korkeita korjauskustannuksia, sillä käytössä olevat pyörät törmäsivät usein trukilla siirrettäessä trukin haarukkaan pyörien suuren kääntösäteen vuoksi. Toisekseen pyörän jarruvipu jäi suhteellisen pitkäksi ollessaan auki, mikä olisi voinut aiheuttaa vahinkoja kyseisessä käyttökohteessa. Myös pyörän jarrun vapauttamisessa oli hankaluuksia. Vipua oli työnnettävä ylöspäin, mikä oli työtekijöiden mielestä hankalaa vaadittujen turvajalkineiden kanssa. Se myös aiheutti useasti vaurioita heidän jalkineisiinsa.


Ratkaisu

Koska pyörän nykyisen jarruvivun lyhentäminen olisi hankaloittanut käyttöä entisestään, se ei ollut kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta varteenotettava vaihtoehto. Siksi Blicklen insinöörit päättivät muuttaa jarruyksikön rakennetta kääntösäteen pienentämiseksi. Näin he onnistuivat pienentämään kääntöhalkaisijaa 65 millimetriä. Uuden rakenteen myötä jarruvipu vapautetaan nyt ylhäältä alas, mikä tekee sen käytöstä huomattavasti helpompaa ja nopeampaa.

Lopputulos

Jousitettu raskaan sarjan pyörä LSFE-ALST 200K-RA-931841

Uuteen pyörään ja optimoituun jarrujärjestelmään vaihtaminen on tuonut asiakkaalle huomattavia säästöjä korjauskustannuksissa, sillä laitteiston ja turvajalkineiden kuluminen on vähentynyt huomattavasti. Lisäksi se parantaa myös työturvallisuutta. Koska lukitusvivun käyttö on nyt helppoa ja nopeaa, myös työergonomia on parantunut.


Edut ja tekniset tiedot LSFE-ALST 200K-RA-931841