Muotoilu ja toiminnallisuus fiksusti yhdessä

Jousitetut raskaan sarjan tappikiinnitteiset pyörät LSZF-PATH 160K-ELS-FA-920537 / -920587

Asiakas

… on vuonna 1994 perustettu espanjalaisyritys. Yritys on perustamisestaan lähtien kasvanut jatkuvasti ja se kuuluu maailman johtaviin korkeataajuisten röntgengeneraattorien ja röntgenjärjestelmien OEM-suunnittelijoihin ja valmistajiin.

Haaste

Liikkuvat röntgenlaitteet ovat valmistajan suosituimpia tuotteita. Niiden etu on se, että ne voidaan sairaalan sisällä viedä sinne, missä niitä tarvitaan. Näin potilasta ei tarvitse siirtää. Nämä lääketieteelliset laitteet painavat yli 500 kiloa, ja niissä on ulostyönnettävä varsi käytön helpottamiseksi. Jokaisessa laitteessa on kaksi vetopyörää ja kaksi antistaattista jousitettua pyörää.

Tähän asti pyörät on hankittu eräältä kilpailijaltamme ja rungot toiselta toimittajalta. Pyörät olivat siis usean valmistajan käsialaa. Niissä ilmeni usein jousitusongelmia, sillä niitä ei oltu suunniteltu oikein: pyörät hankasivat runkoon, mikä aiheutti halkeamia juoksupintaan. Suurimpia ongelmia olivat kuitenkin toistuvat sähköstaattiset purkaukset, jotka aiheuttivat vikoja laitteen ohjainelektroniikkaan ja mahdollisia vaaratilanteita käyttäjälle.

Asiakas halusi tappikiinnityksellä varustetun valmiin jousitetun pyörän, jonka voisi kiinnittää laitteeseen nopeasti ja helposti. Jousien esijännitysvoiman oli oltava niin suuri, että ne eivät painu kasaan, kun koneen varsi työnnetään ulos. Lisäksi pyörien tuli vaimentaa lattian epätasaisuudet ja esteet.


Ratkaisu

Gefederte Zapfen-Schwerlastrollen LSZF-PATH 160K-ELS-FA-920537 / -920587

Blicklen Espanjan tytäryhtiö suunnitteli asiakkaalle uuden pyörän aivan alusta alkaen tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Uudessa ratkaisussa on tappikiinnitys, jonka avulla pyörä on helppo kiinnittää niin nykyisiin kuin tuleviinkin laitteisiin.

Jousitettu runkoon suunniteltu toimimaan optimaalisesti, vaikka sille on vain rajallisesti tilaa laitteen alapuolella.

Korkeutta voi säätää runkoon integroidun säätöruuvin avulla. Näin laite voidaan säätää jo kokoamisvaiheessa. Lisäksi pyörä on suojattu korroosiolta rungon pulverimaalauksella. Pulverimaalaus on jätetty pois joistakin rungon kohdista staattisen sähkön poisjohtumisen takaamiseksi. Puolijohtava PATH-sarjan pyörä ja laitteen väriin sointuva lankasuoja täydentävät kokonaisuuden.


Lopputulos

Ratkaisua testattiin intensiivisesti todellisissa oloissa, ja se läpäisi testit kirkkaasti. Esijännite on asetettu siten, että laite pysyy tasapainossa, kun varsi työnnetään ulos, ja säätöruuvia voi säätää helposti asiakaan tarpeen mukaan. Jouset tasaavat esteiden ylittämisestä aiheutuvat voimat. Sähköä johtava kokonaisratkaisu vähentää ei-toivottujen sähköstaattisten purkausten vaaraa. Lisäksi yhden toimittajan käyttäminen lyhentää pyörien toimitusaikaa. Teknisten ominaisuuksien lisäksi myös ulkonäkö miellytti asiakasta. Olemme tehneet puitesopimuksen, joka varmistaa, että myös tulevat laitteet varustetaan tällä Blicklen ratkaisulla.

Edut ja tekniset tiedot LSZF-PATH 160K-ELS-FA- 920537 / -920587

  • Kattava ratkaisu yhdeltä toimittajalta
  • Kompakti jousitettu runko tappikiinnityksellä, pulverimaalaus ja lankasuoja
  • Erityisvalmisteinen runko puolijohtavalla PATH-sarjan pyörällä takaa vaaditun sähkönjohtavuuden R ≤ 10 000 Ω
  • Asiakkaan toiveiden mukainen likaa hylkivä muotoilu (materiaalinro 920537: RAL 9003 – valkoinen; materiaalinro 920587: RAL 7012 – harmaa)