Raskaat kuljetukset kevyesti

ErgoMove 2000 optimoi CLAASin raskaiden tuotteiden kuljettamisen

Asiakas

CLAAS on leikkuupuimureiden Euroopan markkinajohtaja, ja sen pääkonttori sijaitsee Westfalenin Harsewinkelissä. Maailmanmarkkinoiden johtoasemaa se puolestaan pitää toisessa suuressa tuoteryhmässä, ajosilppureissa. CLAAS on maataloustekniikan johtopaikoilla maailmanlaajuisesti myös traktoripuolella sekä paalainten ja Grünland-sadonkorjuukoneiden valmistuksessa. Tuotevalikoimaan kuuluu myös uudenaikaisinta maataloustietotekniikkaa. CLAASilla on 11 900 työntekijää ympäri maailman, ja sen liikevaihto oli vuonna 2021 4,8 miljardia euroa.


Haaste

Leikkuupuimurien valmistuksessa CLAAS on jo vuosien ajan käyttänyt työnnettäviä vaunuja, joissa on Blicklen pyörät. Niiden avulla osat kuljetetaan esiasennuksesta tuotantolinjalle. Tässä ilmeni kuitenkin ongelma: Vuosien kuluessa rakenneosat ovat suurentuneet entisestään ja painavat yksittäinkin nykyään jopa 1,6 tonnia. Painavan vaunun työntämiseen määränpäähän tarvittiin vähintään kaksi työntekijää. Työntekijöiden kuormituksen vähentämiseksi CLAASin vastuuhenkilöt alkoivat etsiä vaihtoehtoista toimintatapaa.


Ratkaisu

EM2000T-BS-GBS 200K-ET-2FGPerusteellisten analyysien tuloksena Blicklen asiantuntijat päätyivät ehdottamaan sähköavusteisen ErgoMove 2000 –vetopyöräjärjestelmän käyttämistä. Nyt raskaiden kuormien kuljettamiseen tarvitaan enää vain yksi työntekijä.

ErgoMove 2000:n avulla voidaan kuljettaa kokonaispainoltaan jopa kahden tonnin kuormia. Voimansiirron lisäksi järjestelmä tehostaa myös ohjausta ja jarrutusta. ErgoMove 2000 on osa kantavaa rakennetta ja mahdollistaa siten eri painoisten vaunujen vaivattoman ohjaamisen. Sähköavusteiseen voimansiirtoon on liitetty kaikki olennaiset turvallisuuslaitteet. Siinä on hätäpysäytyskytkin, puristumissuojaus ja sähkömagneettinen turvajarru. Nämä parantavat käyttäjän suojausta ja mahdollistavat tuotteiden turvallisen kuljettamisen. Ohjainyksikössä on kaksi kääntöohjausvipua, joilla voidaan ohjata raskaita kuormia ahtaissa tiloissa.


Lopputulos

CLAAS valitsi lopuksi Baden-Württenbergin Rosenfeldistä peräisin olevan ratkaisun, mutta järjestelmän vakiomalli ei kuitenkaan tullut kyseeseen: Paloturvallisuusmääräys kieltää akkujen lataamisen tuotantohallissa kuljetusvaunussa. Tämä tuotti haastetta Blicklen ErgoMove-liiketoimintayksikölle, joka kehitti kuitenkin nopeasti ratkaisun ongelmaan: Asiantuntijat kehittivät ohjauskeskuksen, jossa akkuyksikkö on vaihdettavissa. Tämän ansiosta akut voidaan nyt ladata paloturvallisessa kaapissa.

CLAAS on erittäin tyytyväinen tähän Blicklen kehittämään ergonomiseen ratkaisuun. Painavien osien liikuttaminen onnistuu nyt vaivattomasti ja turvallisesti painikkeen painalluksella yhdeltä työntekijältä.


Tekniset tiedot ja edut Set EM2000T-BS-GBS 200K-ET-2FG + EM-BATTERYBOX 0,5M

  • Eri painoisten vaunujen vaivaton ohjaus.
  • Kahdella kääntöohjausvivulla varustetulla mallilla voidaan ohjata raskaita kuormia ahtaissa tiloissa.
  • Ergonomiset työskentelyolosuhteet.
  • Tehokkaammat yrityksen sisäiset kuljetukset.
  • Lisäksi ulkoinen vaihdettava akkurasia.
  •