Blicklen vähäpäästöiset puhdastilojen erikoispyörät

Jousitettu raskaan sarjan kaksoiskääntöpyörä LSDFE-POTH 200XK-ELS-FS-899642

Asiakas

... toimii puolijohdetekniikan alalla kehittäen ja valmistaen mikrosirujen valmistuslaitteistoja. Yritys toimii kansainvälisesti, ja sen liikevaihto tilikaudella 2015/2016 oli 972 miljoonaa euroa. Yrityksellä on maailmanlaajuisesti noin 2 800 työntekijää, joista noin 30 prosenttia työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa.


Käyttökohde

Asiakas tarvitsi puolijohteiden litografiaan käytettävien objektiivien valmistukseen kuljetusvaunuja, jotka kestäisivät raskaita kuormia. Objektiivit valmistetaan puhdastiloissa, eli ympäristössä, jossa ilman sisältämien hiukkasten pitoisuus pidetään erittäin alhaisena. Tästä johtuen kaikkien käytettävien laitteiden ja materiaalien on täytettävä tietyt vaatimukset: erikoispinnat, antistaattisuus, vähäinen kuluma, vähäinen huolto, helppo puhdistus.

Jotta ilma saataisiin pidettyä hiukkasista puhtaana, puhdastilan sisäänkäyntiä edeltää useampi sulku. Itse tilassa ilman hiukkaspitoisuus on erittäin pieni. Kuljetusvaunujen puhdastilapyörät saa asentaa vain tällaisen puhdastilaa edeltävän sulun sisällä.

Valmistusprosessissa objektiivivaunu kuljetetaan ohjausrullien avulla U-mallisen kujan läpi. Tila on varsin rajallinen, joten pyöriltä edellytetään erittäin hyvää ohjattavuutta. Muita objektiivivalmistajan vaatimuksia ovat matala kokonaiskorkeus, suuri kantavuus ja varvassuoja.


Ratkaisu

Jousitettu raskaan sarjan kaksoiskääntöpyörä LSDFE-POTH 200XK-ELS-FS-899642Jotta kaikki vaatimukset kantavuuden, ohjattavuuden ja hygienian suhteen saadaan täytettyä, erikoispyörän perustan muodostaa Blicklen LSDFE-POTH-sarjan jousitettu raskaan sarjan kääntöpyörä.

Puhdastilavaatimusten vuoksi kaikki osat käsiteltävä siten, että niistä pääsee ilmaan mahdollisimman vähän hiukkasia. Siksi esimerkiksi kaikki ruuvit on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Myös rungon pinta on kauttaaltaan nikkelöity sileäksi. Se parantaa korroosiosuojausta ja helpottaa likahiukkasten havaitsemista. Sekä kääntökehä että termoplastisella polyuretaanijuoksupinnalla ja korkealaatuisella polyamidikeskiöllä varustettujen POTH-pyörien ruostumaton kuulalaakeri voidellaan erikoisrasvalla. Myös polyuretaanijouset saavat erikoiskäsittelyn, joka estää kaasuuntumisen.

Sekä pyörien asennus että pakkaaminen suoritetaan erityisen puhtaassa ympäristössä.


Lopputulos

Päästömittaukset vahvistavat, että Blicklen erikoispyörät täyttävät kaikki puhdastilojen vaatimukset. Käytäntö vahvistaa, että näiden erikoispyörillä varustettujen vaunujen ohjaaminen onnistuu helposti yhdeltäkin henkilöltä – ja varvassuojan ansiosta vaarattomasti. Kaiken lisäksi tämä lisääntynyt ergonomia ja työturvallisuus tuo asiakkaalle kustannussäästöjä.


Tekniset tiedot ja tuotteen edut LSDFE-POTH 200XK-ELS-FS-899642

  • suuri kantavuus/pyörä, 900 kg (nimellisarvo)
  • kompakti rakenne takaa optimaalisen ohjattavuuden ahtaissa tiloissa
  • integroitu varvassuoja parantaa turvallisuutta
  • kaikki rakenneosat täyttävät vaaditut hiukkaspäästövaatimukset