Työpaikan paremman ergonomian puolesta

Ruostumattomat kiinto- ja kääntöpyörät BX-POBS 200XKA ja LX-POBS 160XKA-FI

Asiakas

... on maanlaajuisesti toimiva australialainen organisaatio, joka on luotu tuottamaan laadukkaita palveluita New South Walesin terveydenhoitojärjestelmän potilashuollon tukemiseksi. Tavoitteena on New South Walesin terveydenhuoltojärjestelmän jatkuva parantaminen, korkeampi tehokkuus ja suuremmat saavutettavat säästöt.

Vaatimukset

Australialainen sairaala kääntyi puoleemme, koska haluttiin parantaa työtehtävien ergonomiaa, erityisesti voimantarvetta raskaiden ruokavaunujen siirtämiseksi. Sairaalan henkilökunnan täytyy siirtää raskaita vaunuja pitkiäkin matkoja keskuskeittiön ruuanjakopisteeltä kullekin osastolle, jotta potilaille saataisiin annosteltua lämpimät ateriat.

Vaunuissa oli alun perin kilpailijan harmaat umpikumipyörät. Joka vaunuun oli asennettu kaksi kiintopyörää ja kaksi lukittavaa kääntöpyörää.


Ratkaisu

Ruostumattomat pyörät BX-POBS 200XKA ja LX-POBS 160XKA-FI

Korkean kantavuutensa kantavuutensa ja erittäin pienen vierintävastuksensa vuoksi Blickle POBS - pyöräsarja on optimaalinen ratkaisu ruokavaunujen manuaalisiin siirtoihin. Erityisen paksu juoksupinta on valmistettu polyamidikeskiön päälle reaktiovaletusta pehmeästä Blickle Besthane® Soft –polyuretaanista. Juoksupinta tarjoaa erittäin hyvän ajomukavuuden ja vaimentaa epätasaisuuksia, jotka voisivat vaarantaa herkän kuorman. Näin todella tuetaan ergonomiaa työpisteessä. Lisäetuna on pyörän kestävyys hydrolyysiä ja korroosiota vastaan, jolloin Blicklen POBS-pyöräsarja sopii ongelmitta käytettäväksi hygienisesti herkkiin kohteisiin. Etsiessään sopivaa tuotetta asiakas suoritti perusteellisia testejä erään kilpailijan polyuretaanipyörällä ja Blicklen POBS-sarjan Besthane® Soft –polyuretaanipyörällä.


Lopputulos

Blickle POBS-sarjan pyörät osoittautuivat testeissä kilpailijoiden pyörää merkittävästi paremmiksi. Vaunun liikuttamisen voimantarpeen väheneminen ylitti reilusti asiakkaan odotukset. Yleisvaikutelma oli myös se, että Blickle pyörillä vaunut liikkuivat rauhallisemmin ja äänettömämmin.

BX-POBS 200XKA ja LX-POBS 160XKA-FI, edut ja tekniset tiedot

  • Erittäin pieni vierintävastus ja siten työpaikan parantunut ergonomia
  • Paksumpi Blickle Besthane® Soft –polyuretaanijuoksupinta vähentää tärinää ja siten suojaa kuormaa
  • Rauhallinen ja hiljainen kulku
  • Hydrolyysin- ja korroosiokestävä